Deze boeken las ik in Kenia (+ deze films keek ik in het vliegtuig)

Deze week kwamen mijn vriend en ik terug van onze reis uit Kenia. We combineerden safari met strand, ideaal om mijn leesachterstand weg te werken! Het leek me leuk om jullie kort wat te vertellen over de boeken die ik las, de recensies volgen uiteraard nog. Ook vertel ik je welke films ik keek in het vliegtuig. Kijk je mee? 😀

Deze boeken las ik in Kenia

Ik vond het erg lastig om in te schatten hoeveel boeken ik mee wilde nemen. Uiteindelijk nam ik 5 boeken mee, maar ik had er beter 6 mee kunnen nemen. Gelukkig kon ik tussendoor een boekje uit het resort lezen!

Robin Benway – Ver van de boom: ik hoopte dit boek uit te hebben voordat ik naar Kenia ging, maar vanwege de drukke septembermaand is dit me niet gelukt. Ik moest even in het verhaal komen, maar uiteindelijk vond ik het echt een mooi verhaal waarin drie heel interessante personages samenkomen. Ik heb ook een paar traantjes moeten laten, een beetje awkward want we zaten achterin in een busje met onze chauffeur, haha (yes, ik kan nog steeds lezen in de auto zonder hoofdpijn te krijgen!).

Randi Zuckerberg – Pick Three: de laatste tijd merk ik dat ik meer neig naar non-fictie boeken. Tijdens een item van RTL Boulevard hoorde ik over dit boek en ik was er wel benieuwd naar, maar ik was ook een beetje sceptisch. Het idee achter ”Pick Three” was me duidelijk, wat stond er dan nog in die 300 bladzijdes? Toen ik het persbericht in mijn inbox kreeg was ik toch wel heel nieuwsgierig en ik nam het boek mee op vakantie. Ik ben toch wel enthousiast geworden en vanaf vandaag ga ik ook een week mijn ”Pick Three” bijhouden. Binnenkort lees je hoe het is bevallen!

Jenna Evans Welch – Liefde & Gelato: ik had dit boek al een paar jaar thuis liggen, maar ik was er nog nooit in begonnen (iets met so many books, so little time). Wel had ik er veel positieve reviews over gelezen. Toen ik het persbericht kreeg van het vervolg (Liefde & Geluk), besloot ik dat ik het eerste boek eindelijk eens moest gaan lezen. Het boek ging mee in mijn backpack en ik vloog door het verhaal heen, wat een heerlijk en lief boek! Dit boek had ik veel eerder op moeten pakken. Het vervolg ligt klaar, dus daar ga ik snel in beginnen 🙂

Maurits Martijn en Dimitri Tokmetzis – Je hebt wél iets te verbergen: in het kader van non-fictie stond dit boek ook al heel lang op mijn lijstje. Ik kocht dit boek toen we naar Marrakech vlogen en ik ben er toen in begonnen, maar daarna heeft het lang op mijn nachtkastje gelegen (bijna twee maanden, oeps). Als Online Content Marketeer vind ik het hele verhaal rondom privacy erg interessant, en ondanks dat het boek best wel toegankelijk is geschreven, was het hele verhaal me vaak nog te technisch en ik moest mezelf er echt toe zetten om door te lezen. Daarentegen is het wel een boek dat iedereen moet lezen die internet gebruikt en het zet je zeker aan het denken.

Linda van Rijn – Vakantievrienden: shit, paniek! We hadden nog een paar dagen over en ik had nog maar één boek bij me. Ik was bang dat ik zonder leesvoer zou komen te zitten, dus ik bekeek de boekenkast in het resort en ik las dit dunne boekje in een paar uur uit. Wel leuk voor even tussendoor, maar niet heel bijzonder!

Jennifer L. Armentrout – Onyx: het tweede deel uit de Lux serie ging ook mee in mijn backpack! Ik heb genoten van Obsidian en begon dan ook enthousiast aan Onyx. De laatste dagen van de vakantie heb ik expres rustig aan gedaan met lezen, dus ik ben nu nog bezig in Onyx!

Ik vind het echt superleuk dat mijn vriend ook leest. We houden van andere genres, maar het is leuk om samen te lezen of gewoon met elkaar over boeken te praten. Mocht je het leuk vinden om te weten wat mijn vriend heeft gelezen: hij las Het verloren symbool van Dan Brown en King of Thorns van Mark Lawrence. Helaas had hij hetzelfde probleem als ik: te weinig boeken meegenomen. Daarom las hij ook nog twee boeken uit de boekenkast van het resort: Iene Miene Mutte van M.J. Arlidge en Killer Instinct van David Ignatius.

Deze films keek ik in het vliegtuig

Tijdens de vlucht naar Nairobi las ik in Ver van de boom, maar ik keek ook twee films en twee afleveringen van een serie:

Ratatouille: deze film had ik nog nooit gezien en ik had wel zin in een luchtige film. Ik vond Ratatouille echt heel erg leuk, grappig en schattig. Aanrader!

Weg van jou: ik ben niet zo’n fan van Nederlandse films, maar ik had dus zin in luchtige films. Ik besloot het maar gewoon te proberen en als ik het niet leuk vond kon ik hem gewoon stopzetten. Sinds de serie Divorce vind ik Katja Herbers ook een toffe actrice en zij speelt de hoofdrol in Weg van jou. Wat ook leuk was, is dat het zich deels afspeelt in Terneuzen (hier is één van onze Skidôme vestigingen waar ik werk dus ik kom maandelijks in Terneuzen). Best wel een leuke film als je zin hebt in wat luchtigs!

De Luizenmoeder (2 afleveringen): ik heb de hype rondom De Luizenmoeder destijds aan me voorbij laten gaan (al kon ik niet onder het liedje uitkomen, iedereen zong overal ”Hallo allemaal”’…). In het vliegtuig besloot ik me er toch maar aan te wagen en ik vond de eerste twee afleveringen wel leuk (maar niet zo leuk dat ik de rest van de serie wil gaan kijken).

We hadden een nachtvlucht op de terugweg, dus ik heb de hele tijd geslapen (of het in ieder geval geprobeerd, haha). Ik had graag Ocean’s 8 willen kijken, maar dat is er dus niet van gekomen. Mijn vriend keek op de heenweg Solo: A Star Wars Story, Ready Player One en Rampage en op de terugweg keek hij The Commuter (waar ik overigens niks van heb meegekregen haha, blijkbaar lag ik toch lekker te slapen).

Hopelijk vond je het leuk om deze update over onze boeken en films te lezen! Lees jij ook veel tijdens je vakantie? 🙂 En wat doe jij tijdens een lange vlucht?

Volg je mij al op FacebookBloglovin’Instagram en Twitter?

1 Reactie

  1. 10 oktober 2018 / 11:53

    Heerlijk om zoveel boeken dan te kunnen lezen! Ik ben nu wel heel erg benieuwd naar je mening over ‘Pick three’! <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.