Wat te doen in Los Angeles: mijn beste tips voor je bezoek

Los Angeles, de stad van palmbomen en stranden, de bekende Hollywood letters en de Walk of Fame. Een wereldstad waar je je zeker niet hoeft te vervelen. Daarom deel ik bij deze graag mijn tips met jou!

Hiken naar het Hollywood sign

Ik heb dus ineens een nieuwe hobby: hiken. We zijn onze wereldreis gestart in Canada en daar hebben we ontzettend veel geweldige hikes gelopen door de natuur. In Amerika betrapte ik mezelf er dan ook op dat ik bij iedere nieuwe bestemming eerst op ging zoeken welke hikes we daar allemaal kunnen doen. Toen ik zag dat je naar het Hollywood sign kon hiken werd dit onze eerste activiteit in Los Angeles. Want zeg nou zelf: je kunt van een afstandje een foto maken van de bekende Hollywood letters, maar het is toch veel toffer om naar boven te wandelen en heel dichtbij te komen? Wij stonden zelfs achter de letters en we hadden een geweldig uitzicht over de stad. Ik zou aanraden om vanaf het Griffith Observatory (waar je ook een heel mooi uitzicht hebt over de stad) naar de letters te wandelen, binnen een uur sta je dan bij de letters! De hike is prima te doen, zorg er wel altijd voor dat je genoeg te drinken hebt en dat je jezelf goed insmeert tegen de zon, want er is bijna geen schaduw op deze trail.

Walk of Fame

De Walk of Fame kan eigenlijk niet ontbreken tijdens je bezoek aan Los Angeles. Dit is zo’n bekend fenomeen, dat moet wel geweldig zijn, dacht ik. Helaas vonden wij het allebei tegenvallen. Ja, het is best leuk om de sterren te zien en een paar bekende namen te spotten, maar daar houdt het ook wel op. Het is heel toeristisch en druk en eigenlijk niet zo heel bijzonder. Maar als je toch in de buurt bent, kun je er net zo goed even langsgaan.

Warner Bros studio tour

Jaaa, de Warner Bros studio tour! Toen ik op Instagram zag dat je hier op de bank van Friends kunt zitten was ik eigenlijk al om. Maar de tour is nog veel meer dan dat: je komt langs opnamelocaties van Friends, Gilmore Girls, Annie, Fuller House, Pretty Little Liars en nog een heleboel meer. Ook zagen we een heleboel kostuums en attributen van Harry Potter, Fantastic Beasts and Where to Find them, Batman en Aquaman. We kwamen ook op de set van Fuller House, waar we een goed beeld kregen van hoe de opnames in zijn werk gaan. Ik werd door de sorteerhoed van Harry Potter ingedeeld in Ravenclaw (maar ik ben eigenlijk een Hufflepuff), we hielden een echte Grammy vast en we zaten op de bank van Friends én The Big Bang Theory. Het is wel redelijk prijzig ($69.00 per persoon) maar als je een film- en serieliefhebber bent, dan is het zeker de moeite waard.

Santa Monica Pier

Na ons bezoek aan Warner Bros bezochten we de Santa Monica Pier. Het reuzenrad is een bekend icoon op de pier en doet het goed op de foto’s. Je kunt hier makkelijk een tijdje rondlopen, eventueel in de attracties gaan (hier moet je wel voor betalen), van het uitzicht genieten of gewoon lekker langs het strand lopen. Hier vind je trouwens ook het bord met het einde van de route 66!

Venice Beach

Wij liepen van de Santa Monica Pier naar Venice Beach, lekker met onze blote voeten langs het strand. Lekker om even uit te waaien met uitzicht op de zee aan de ene kant en de palmbomen aan de andere kant! Je kunt ook fietsen huren en zelf langs de strandjes fietsen. Bij Venice Beach kijk je je ogen uit: er is een leuke boulevard met een heleboel winkels, je ziet mensen skaten, fietsen, basketballen… heerlijk om hier even rond te lopen!

The Hidden Swing

Wij hadden een extra dag in Los Angeles omdat we naar een honkbalwedstrijd gingen. Ik vind het altijd leuk om ¨verborgen¨ plekjes en fotospots te vinden in een leuke stad. The Hidden Swing is er zo eentje. Leuk als je wat extra tijd hebt en het was redelijk dicht bij het Dodgers stadion. Het is even zoeken (vandaar ook de naam waarschijnlijk) maar dan heb je wel een mooi uitzicht over de stad waar je ook nog eens overheen kunt schommelen 😉

Ga naar een honkbalwedstrijd!

Let’s go, Dodgers! Dit was misschien wel één van de leukste activiteiten tijdens ons bezoek aan Los Angeles. Toen Richard en ik in 2004 naar New York gingen, wilden we eigenlijk al een honkbalwedstrijd bezoeken. Het seizoen was toen al afgelopen, maar nu in Los Angeles konden we wel naar een honkbalwedstrijd: de Los Angeles Dodgers tegen de Washington Nationals. De hele sfeer is al geweldig om mee te maken. Bij binnenkomst kregen we allemaal een soort klein handdoekje en een poppetje van de speler Cody Bellinger. Ik had geen idee waar dat doekje voor werd gebruikt, maar dat werd ons al snel duidelijk toen we iedereen er mee zagen zwaaien tijdens de wedstrijd. Zo’n wedstrijd is heerlijk Amerikaans met veel sfeer, muziek, vuurwerk, bier en hotdogs. We zagen twee homeruns en de Dodgers wonnen met 6-0. Erg leuk om zo’n wedstrijd mee te maken!

Rijd over de Mulholland Drive

Voordat we onze roadtrip vervolgden, zijn we eerst over de Mulholland Drive gereden. Hier wonen een heleboel bekende en rijke mensen in gigantische huizen. Daarnaast heb je ook nog eens een mooi uitzicht over de stad. Wij konden met onze camper op niet zo veel plekken stoppen, maar het is wel ideaal om met een auto te doen. Leuk om je bezoek aan Los Angeles mee af te sluiten voordat je weer verder rijdt!

Heb jij nog goede tips voor Los Angeles? 🙂

Liefs, Anouk

Volg je mij al op FacebookBloglovin’Instagram en Twitter?

3 Reacties

  1. 27 oktober 2019 / 09:59

    Aah wat gaaf zeg! Ik wil nog heel graag naar LA!

  2. 28 oktober 2019 / 09:46

    Wat super leuk! Veel van dit lijstje zou ik ook willen doen, zoals de Warner Brother Studio Tours! Want mijn liefde voor Gilmore Girls en Pretty Little Liars is groot en eigenlijk vind ik de andere series die je noemt ook tof!
    Ook super leuk dat jullie naar een honkbalwedstrijd zijn geweest. Heerlijk Amerikaans. Kan weer niet wachten om de rest van jullie avonturen te lezen. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.