Wereldreis update maand #7: prachtig Peru én verplichte quarantaine

We zijn alweer zeven maanden ‘op reis’! Op reis tussen aanhalingstekens, omdat het einde van onze wereldreis er aan zit te komen vanwege het coronavirus. Ik wil jullie wel nog graag vertellen over onze afgelopen maand in het prachtige Peru!

Peru

In de vorige update vertelde ik al een klein beetje over Peru. We waren toen vanuit Lima naar Huacachina gereisd en we waren toen in Arequipa. Daarna hebben we de Colca Canyon bezocht waar we een ontzettend toffe hike hebben gedaan. Vervolgens gingen we verder naar Cusco, vanwaar we enorm leuke dagtrips hebben gemaakt. Die blog staat inmiddels ook online 🙂 Vanuit Cusco bezochten we uiteraard ook het wereldwonder Machu Picchu, erg bijzonder! De natuur van Peru heeft ons echt verrast en ervoor gezorgd dat Peru in de top 3 van onze wereldreis staat.

Onze top 3 van Peru

 1. Machu Picchu
 2. Colca Canyon
 3. Humantay Lake

Peru: tips voor de leukste dagtrips vanuit Cusco

Peru: tips voor de leukste dagtrips vanuit Cusco

Wereldreis update maand #7: prachtig Peru én verplichte quarantaine

Quarantaine

Helaas kregen we onverwacht het nieuws dat Peru voor 15 dagen in een totale lockdown ging. Het ging heel snel van niets aan de hand naar het hele land op slot. Voor ons geen kans meer dus om het land uit te komen. Gisteren is bekendgemaakt dat de lockdown nog met 13 dagen verlengd wordt, tot en met 12 april. De Nederlandse Ambassade is druk bezig met repatriëringsvluchten, maar het kan nog wel even duren voordat wij op een vlucht naar Nederland zitten. Wij zitten ongeveer 8 uur rijden van de hoofdstad af, dus het wordt ook nog een uitdaging om naar Lima te komen. Verkeer in het binnenland is namelijk ook verboden. Vandaag is onze twaalfde dag in quarantaine. We vermaken ons wel hoor, maar de onzekerheid wanneer je naar huis kunt is wel vervelend. Voor nu is het gewoon iedere dag afwachten. Ik houd een quarantaine dagboek bij, dus als je het leuk vindt kun je daar een kijkje nemen!

Quarantaine dagboek: lockdown in Peru

Hoe bevalt de wereldreis tot nu toe?

Deze vraag heb ik iedere maand beantwoord en de wereldreis is ontzettend goed bevallen. We hoorden van familie en vriendinnen dat we er zo goed uit zagen en dat je kon zien dat we echt aan het genieten waren. Dat was ook echt zo! Als ik terugkijk naar de afgelopen zeven maanden, baal ik zo erg dat we de komende vijf maanden niet meer kunnen gaan reizen en onze wereldreis niet voort kunnen zetten. Ik ben wel heel blij en dankbaar voor de afgelopen maanden!

Random wereldreis weetjes

 • Landen bezocht: 8 (Canada, Amerika, Cuba, Nicaragua, Costa Rica, Panama, Colombia, Peru)
 • Mijn top 3 landen van de wereldreis: 1: Canada, 2: Peru, 3: Amerika
 • Richards top 3 landen van de wereldreis: 1: Canada, 2: Peru, 3: Amerika
 • Aantal baby’s geboren bij vrienden of familie tijdens onze reis: 2 (welkom op de wereld, Noud ? en Julie ?)

Spelletjes en gelezen boeken

 • Pesten: Anouk 24 – Richard 34
 • Rummikub: Anouk 27 – Richard 30
 • Regenwormen: Anouk 53 – Richard 38
 • Mario Party: Anouk 4 – Richard 14
 • Aantal boeken uitgelezen tijdens de wereldreis: 51
 • Aantal boeken uitgelezen tijdens de wereldreis door Richard: 37

Wat staat er nu op de planning?

Het was de bedoeling dat ik deze blog vanuit Nieuw-Zeeland zou schrijven, maar we zitten dus helaas in quarantaine in Peru. Het plan was om zes weken door Nieuw-Zeeland te reizen met een campertje. Daarna zouden we waarschijnlijk Indonesië en Sri Lanka nog bezoeken en misschien nog wat andere landen in Azië. Helaas zullen we onze wereldreis dus niet voort kunnen zetten. Dit is dan ook de laatste wereldreis update 🙁 Ik hoop echt dat we nog een keer langer kunnen reizen, want ik heb zo ontzettend genoten van alle mooie dingen die we hebben gedaan. Voor nu wil ik je bedanken voor het meelezen over onze wereldreis. Je kunt de quarantaine updates wel blijven lezen. En in de toekomst komen er als het goed is nog een heleboel fantastische reizen aan!

Liefs, Anouk

Wereldreis update maand #7: prachtig Peru én verplichte quarantaine

Volg je mij al op FacebookBloglovin’Instagram en Twitter?

5 Reacties

 1. 27 maart 2020 / 17:49

  Ah wat jammer dat jullie de wereldreis moeten afbreken 🙁 Wel heel gaaf dat jullie toch 7 maanden hebben kunnen reizen, Peru lijkt me echt prachtig. Ik ben zelf in Indonesië geweest en dat heeft echt mijn hart veroverd, dus mochten jullie ooit de resterende maanden “inhalen” dan zou ik zeker naar Indonesie gaan!

 2. 27 maart 2020 / 18:13

  Hi! Ik ben net voor de eerste keer op je blog beland. Wat bijzonder dat jullie 7 maanden samen de wereld over hebben gereisd. Vanuit mijn woonkamer in Nederland geniet ik, met weliswaar terugwerkende kracht, mee met jullie avonturen van de afgelopen maanden. Ik wil namelijk zelf ook ooit een wereldreis gaan maken. Zuid-Amerika staat bovenaan mijn lijstje. Wat balen dat jullie de wereldreis niet voort kunnen zetten. Hopelijk blijven jullie veilig en gezond!

 3. Marleen
  27 maart 2020 / 19:16

  Ik vind het zo jammer voor jullie dat jullie de wereldreis niet kunnen voortzetten na zolang dromen! Gelukkig loopt de wereld niet weg (sorry voor het cliché) en heb je nog heel veel mogelijkheden om te reizen. Ik duim met je mee dat je nog een keer de kans krijgt om langer weg te gaan (huwelijksreis? ;))

 4. Tessa
  27 maart 2020 / 22:17

  Enorm jammer dat jullie deze mooie reis niet kunnen volbrengen. Helemaal anders als jullie voor ogen hadden. Hopelijk komen jullie desondanks snel en veilig samen thuis. En kunnen jullie deze mooie plannen een andere keer beleven. Genoten van de verhalen ! ?

 5. 28 maart 2020 / 15:20

  Wat ontzettend jammer dat jullie de reis moeten afbreken, maar wat een geluk dat jullie al zoveel hebben kunnen beleven de afgelopen 7 maanden. Hopelijk kunnen jullie snel naar huis reizen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.