Deze boeken las ik in mei 2020

Er is weer een nieuwe maand aangebroken! Het doel was om in mei minimaal vijf boeken te lezen, dat werden er uiteindelijk zes. Ik las een paar boeken die al jaren in mijn boekenkast staan, maar ik mocht ook twee boeken lenen. Een divers stapeltje dus!

Deze boeken las ik in mei

♥ John Green – Schildpadden tot in het oneindige: dit boek stond al erg lang in mijn boekenkast, dus het werd tijd. Schildpadden tot in het oneindige gaat over Aza Holmes, een meisje dat worstelt met een dwangstoornis, die op zoek gaat naar een voortvluchtige miljardair. Ik kwam maar moeizaam door het boek heen en hoewel er zeker mooie ontwikkelingen in het boek zitten, heeft het verhaal mij niet weten te raken. ★★★☆☆

♥ Sophie Jackson – Van jou: na Stuk van jou en Stil van jou duurde het even voordat ik het laatste deel in de serie las. Van jou gaat over Riley en Lexie die vroeger onafscheidelijk waren. Wanneer Riley terugkeert naar de plek waar hij opgroeide, staat hij weer oog in oog met zijn jeugdliefde. Riley en Lexie hebben allebei heel wat meegemaakt en dat maakt de situatie niet makkelijk. Ik had weer zin om een heerlijke new adult te lezen, maar ook dit boek heeft geen indruk weten te maken. Wel vond ik de flashbacks en de wisseling van perspectief interessant. Van jou las weer lekker weg en bespreekt actuele onderwerpen, maar het heeft me niet van mijn sokken geblazen. ★★★☆☆

♥ Monique van Loon – Je bent jong en je krijgt wat: Je bent jong en je krijgt wat vertelt het verhaal van Monique die er op haar achtentwintigste achterkomt dat ze baarmoederhalskanker heeft. Wat een mooi, heftig en indrukwekkend boek. Door haar fijne schrijfstijl en de nodige humor zit je helemaal in het verhaal. Een belangrijk boek dat ik je zeker kan aanraden, ook omdat het het belang van een uitstrijkje onderstreept. ★★★★☆

♥ Teresa Toten – Pas op: breekbaar: dit boek was een verrassing voor mij! Het boek stond al jaren in mijn kast en ik had ook niet echt een idee waar het over ging. Pas op: breekbaar vertelt het verhaal over Kate en Olivia die een vriendschap sluiten op een privéschool. De aantrekkelijke Mark Redkin, het nieuwe bestuurslid van de school, is niet zoals hij zich voordoet. Er volgt een kat-en-muisspel tussen Kate, Olivia en Mark. Ik vond het boek erg interessant en spannend. Het komt wat traag op gang, maar na een tijdje wil je echt door blijven lezen. Het voelde voor mij aan als een soort thrillerversie van Gossip Girl. De ontknoping was niet helemaal realitisch maar zet je wel aan het denken. Wie gebruikt nou wie? Dit boek is al wat langer op de markt (uitgegeven in 2017) maar ik kan hem je nog zeker aanraden. ★★★★☆

♥ Michel Egmond en Antoinnette Scheulderman – Patty: van mijn schoonmoeder mocht ik het boek over Patty Brard lenen. Ik vind het af en toe heerlijk om zulke biografieën over bekende Nederlanders te lezen. Zo las ik ook het boek over Gordon en Bobbi Eden. Zulke boeken lezen over het algemeen lekker weg en ik vind het ook interessant wat zich allemaal heeft afgespeeld in hun leven. Het boek over Patty was ook weer vermakelijk, maar ook zeker interessant. Ze is openhartig over haar successen en mislukkingen, haar huwelijken, cosmetische ingrepen en de moeizame relatie met haar dochter en ouders. Het is best wel van de hak op de tak, maar ik heb genoten van het lezen. ★★★☆☆

♥ Erin Watt – Hartstocht: ik vond de serie over de Royals echt heerlijk om te lezen. Het extra deel Hartstocht (# 3.5) stond al heel lang op mijn lijstje, maar het was er nog niet van gekomen om hem te lezen. Ik las hem uiteindelijk als e-book. Hartstocht gaat over het verhaal van Gideon en Savannah. Wanneer Savannah op de universiteit van Gideon verschijnt, doet hij er alles aan om haar terug te winnen. Het boek bevat veel tijdsprongen, waardoor je als lezer continu moet schakelen. Het is weer leuk om over de Royals te lezen, maar het deel is wel echt extra en het voegt niet veel toe aan de serie. ★★★☆☆

Welke boeken heb jij gelezen in mei?

Liefs, Anouk

Deze boeken las ik in mei 2020

Volg je mij al op Bloglovin’ en Instagram?

1 Reactie

  1. 3 juni 2020 / 10:07

    Wat had jij een lekkere leesmaand zeg. Ik heb deel 1 in de royals serie gelezen en wil de rest nog graag lezen, want loved it! Ik ben na je recensie wel nieuwsgierig naar Je bent jong en je krijgt wat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.