Mijn leesuitdagingen voor 2016

Pakjesdag staat voor de deur, voordat we het weten is het Kerst en even later staan we met een glas bubbels af te tellen tot het 2016 is en gaan we weer een nieuw jaar tegemoet. Ik heb alvast nagedacht over mijn leesdoelen voor het nieuwe jaar!

♥ Klassieke literatuur lezen
Er zijn eindeloos veel boeken en ik ben geneigd om naar mijn favoriete genres Young Adult en New Adult te grijpen. Tussendoor kan ik ook genieten van een goede thriller, mooie roman en luchtige chicklit. Ik vind zelf dat ik meer klassieke literatuur moet gaan lezen. Er wordt vaak naar verwezen in andere boeken en ik ben erg benieuwd waarom deze boeken de naam klassieker mogen dragen. Ik heb alleen nog Pride and Prejudice gelezen en afgelopen jaar las ik To Kill a Mockingbird (Spaar de spotvogel). Op mijn lijstje staan onder andere Wuthering Heights, The Great Gatsby en Jane Eyre. Ik ben wel heel erg benieuwd, ik vond Pride and Prejudice en Spaar de Spotvogel namelijk best lastig doorkomen omdat het taalgebruik heel anders was in die tijd. Het wordt dus echt een uitdaging!

IMG_20151125_105237

♥ Boeken in het Engels lezen
Tja… wat zal ik hier eens over zeggen? Ik hou van de Nederlandse taal en geniet ervan om het te lezen en te mogen schrijven. Ik vind het heerlijk om mooie zinnen in me op te nemen en me helemaal te verliezen in een boek. Mijn Engels is best oké, maar een boek in het Engels lezen gaat bij mij toch wat trager. Ik heb op de een of andere manier het gevoel dat het verhaal dan niet helemaal bij me binnenkomt, omdat de Engelse taal verder van me af ligt. Het klinkt misschien gek, maar het voelt voor mij ergens zonde om het in het Engels te lezen. Al besef ik me ook dat je boeken soms beter in de oorspronkelijke taal kan lezen dan de vertaalde versie! Ik ga in ieder geval mijn best doen om in 2016 meer boeken in het Engels te lezen.

♥ Waargebeurde verhalen lezen
Mijn ultieme ontspanning is boeken lezen. Ik lees vooral fictie en vind het heerlijk om me in een andere wereld te wanen. Toch is het belangrijk om niet te vergeten dat we in het nu leven en ons ook beseffen wat er allemaal gebeurt op de wereld. Sinds ik mijn blog ben begonnen las ik Ze noemden me duivelskind, Ghost boy en Leef!, allemaal waargebeurde verhalen. Ik merk dat waargebeurde verhalen vaak op een andere manier indruk op mij maken, omdat het écht is gebeurd. Het kan een echte eye-opener zijn. Op mijn lijstje staan nog Turbulentie (over een vrouw die als enige een vliegtuigcrash overleefde), Al Qaida undercover (een spionageverhaal over een man die zich bekeert tot de islam en bevriend raakt met een van de beruchtste Al Qaidaleiders ooit, maar daarna de terroristen de rug toekeert en zich inzet als geheim agent) en Ik ben Malala (een meisje dat in het gezicht wordt geschoten door een talibanstrijder en wordt omarmd als het symbool van vreedzaam protest en de strijd voor onderwijs voor iedereen).

Wat zijn jouw leesuitdagingen voor 2016? 🙂

PS. Credits voor mijn vriend die als verrassing deze fotogenieke macarons voor me kocht!

IMG_20151125_104450

5 Reacties

 1. 2 december 2015 / 17:09

  Macarons zijn gewoon liefde! =D leuk dat je dit nu al op een rijtje hebt gezet! Ik heb eigenlijk maar één doel voor 2016 en dat is mijn boekenkast eens rigoureus uitlezen door bij de bovenste plank te beginnen en elke plank af te werken!

  • readingtraveller
   Auteur
   2 december 2015 / 17:17

   Haha dat is ook een heel goed doel! Ik heb nu gelukkig ”maar” vijf fysieke boeken die op me wachten, maar wel een heleboel e-books die ik nog moet lezen… alvast succes! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.