Ik las 80 boeken in 2015

Ik schreef eerder al over de leesdoelen die ik voor mezelf heb gesteld, maar het leek me ook leuk om terug te kijken naar welke boeken ik precies heb gelezen afgelopen jaar. Welke boeken sprongen er uit voor mij en welke series las ik allemaal?

De feiten op een rijtje
♥ Ik las in totaal 80 boeken in 2015
♥ Deze 80 boeken bevatten in totaal 25.347 pagina’s
♥ Het kortste boek dat ik las (128 pagina’s) was Verwoest me van Tahereh Mafi
♥ Het langste boek dat ik las, was Hij hoort bij jou (After #3) met 672 pagina’s
♥ Het gemiddelde aantal pagina’s van de boeken die ik heb gelezen, is 325 pagina’s
♥ Het meest populaire boek (op Goodreads) dat ik las was Spaar de spotvogel
♥ Het minst populaire boek (op Goodreads) dat ik las was What’s Appening?
♥ De gemiddelde beoordeling die ik aan boeken heb gegeven is 3,3 van de 5 sterren
♥ Het hoogst beoordeelde boek op Goodreads dat ik las is Een keukenmeidenroman
♥ Van de 80 boeken gaf ik maar zes boeken een maximale beoordeling van 5 sterren
♥ In 2014 las ik 58 boeken

IMG_20151216_084754

De beste boeken die ik las in 2015
Ik geef een boek bijna nooit het maximale aantal sterren, maar er zijn zes boeken die ik dit jaar de maximale beoordeling heb gegeven. Een tip voor mezelf is om minder kritisch te zijn, want nu lijkt het net alsof ik afgelopen jaar maar zes heel goede boeken heb gelezen, haha. Dat is natuurlijk niet zo! Er zijn heel veel boeken waar ik van heb genoten afgelopen jaar, maar alleen de écht bijzondere boeken of boeken die op een bepaalde manier indruk hebben gemaakt hebben vijf sterren gekregen:

♥ Rainbow Rowell: Fangirl
♥ Jandy Nelson: Ik geef je de zon
♥ Rebecca Yarros: Onverminderd
♥ Sebastian Fitzek: Passagier 23
♥ S.K. Tremayne: IJstweeling
♥ Kathleen Aerts: Voor altijd mijn mama

Wat ik wel grappig vind aan dit lijstje, is dat er twee thrillers tussen staan. Ik lees vooral young adult en new adult, en af en toe een mooie roman, luchtige chicklit, of dus een spannende thriller. Aangezien ik weinig thrillers heb gelezen afgelopen jaar, staan er wel twee in dit rijtje. Thrillers verrassen mij vaak omdat het verhaal zo goed in elkaar is gezet, op een manier die ik zelf nooit had kunnen bedenken. Daardoor ben ik blijkbaar eerder geneigd om thrillers een hoge waardering te geven, haha 🙂

IMG_20151211_104825

Boekenseries
In 2015 las ik de volgende boekenseries:

♥ De Edelsteentrilogie
Eind 2014 begon ik in het eerste boek van de Edelsteentrilogie en in het begin van 2015 las ik ook de laatste twee boeken. Dit is nu dus al ongeveer een jaar geleden, maar ik kan me herinneren dat de boeken erg vermakelijk waren!

♥ De labyrintrenner
Ik had de film The Maze Runner in de bioscoop gezien en was niet helemaal overtuigd. Het eerste boek in deze serie vond ik goed, de twee boeken die daarna kwamen vond ik steeds minder. Ik heb De moordopdracht nog wel op mijn to-be-read lijstje staan!

♥ After
Wow, wat een verslavende serie is dit! De boeken zijn echt mega dik maar ze lezen ontzettend snel weg. Anna Todd heeft de geweldige personages Hardin en Tessa tot leven geschept en ons een eerlijk verhaal over liefde verteld. Soms werd ik wel moe van het eeuwige gekibbel tussen deze twee personages en alle ellende die werd beschreven, maar ik kijk met veel plezier terug op het lezen van deze serie.
(Recensies: After #2, After #3, After #4)

♥ Geek Girl
Het klinkt niet erg origineel: een nerdy meisje dat ontdekt wordt als model. Toch weet de schrijfster Holly Smale te zorgen voor een verfrissende en hilarische schrijfstijl, waardoor het verhaal echt een genot wordt om te lezen. Deel vier ligt al een tijdje geduldig op me te wachten!
(Recensies: Geek Girl #1, Geek Girl #2, Geek Girl #3)

Er zijn wel een aantal boeken uit boekenseries waarvan ik alleen nog maar het eerste deel heb gelezen (bijvoorbeeld De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine, Silber #1 en Lockwood & Co #1) maar omdat ik daar nog maar één boek van heb gelezen, kan ik nog maar weinig over die series zeggen.

IMG_20150922_142706

Hier zie je alle 80 boeken op een rijtje:

b1

b2

b3

b4

b5

b6

Hoeveel boeken las jij in 2015? 🙂

3 Reacties

 1. Anny Hoefmans
  29 december 2015 / 10:06

  Zo zeg Wat een hoop boeken!!!

 2. 30 december 2015 / 14:36

  Tot nu toe heb ik 115 boeken gelezen in 2015, maar ik hoop er nog twee uit te lezen voor morgen middernacht. Super leuk artikel zo! Ik moet ook nog een leuk en duidelijk overzichtje schrijven over mijn succesvolle leesjaar.

 3. 30 december 2015 / 18:25

  Prachtige lijst! En wat grappig, ik zit nu op 78 boeken en hoop de 80 nog te halen met de twee waarin ik bezig ben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.