November: minor, afstuderen en doorstuderen

December is alweer aangebroken: de maand van Sinterklaas, Kerst en de jaarwisseling! November stond vooral in het teken van school, maar ik las gelukkig weer een aantal mooie boeken, ging lekker uit eten en bezocht de bioscoop voor de films The Martian en The Hungergames: Mockingjay part 2. Kijk je mee naar mijn terugblik van afgelopen maand?

Ik volg de minor Bedrijfscommunicatie en we zijn nu het een en ander aan het afronden. In vier weken heb ik twee tentamens en vijf grote deadlines gehad. Voor een van deze tentamens haalde ik zelfs een 10! Dat ik dat nog mee mag maken in mijn laatste jaar op het HBO, haha. Op dit moment heb ik nog twee grote projecten lopen en dan kan ik hopelijk met alle studiepunten mijn minor afronden! Verder zal ik hopelijk vanaf januari gaan afstuderen. Ik ben nu druk bezig met mijn afstudeervoorstel en ik hoop dat ik daar snel een go voor krijg! Ik ga mijn scriptie schrijven voor een bedrijf waarvoor ik onderzoek ga doen naar het succes van internationale reisblogs. Helemaal in mijn straatje, dus ik heb er zin in! Maar na al die horrorverhalen over scripties gok ik dat mijn mening daarover snel zal veranderen… 😉

Daarnaast had ik het in Tijd voor thee al over de vraag of ik na mijn studie wil gaan werken, doorstuderen of reizen. Ik ben naar een mastervoorlichtingsavond geweest bij de Universiteit van Tilburg voor de master Communicatie- en Informatiewetenschappen. Ik zou dan een halfjaar de premaster volgen en een jaar de master, dan ben ik 24 als ik ben afgestudeerd. Ik vond het erg leerzaam en het bijwonen van deze avond gaat me zeker helpen om mijn keuze te maken! Er zijn alleen wel een aantal dingen waar ik goed over na moet denken. Er werd namelijk verteld dat een master wel erg pittig is, een student vertelde zelfs dat ze na een paar weken haar bijbaantje had opgezegd. Een master aan de universiteit lijkt me erg pittig en ik weet dan ook niet of het haalbaar is voor mij. Aan de andere kant krijg ik dan misschien spijt als ik het niet geprobeerd heb. Daarnaast moet ik mezelf afvragen of een master iets toevoegt aan de functie die ik later wil vervullen. Heb ik een master nodig of ga ik alleen studeren omdat ik het nog leuk vind? Ik heb het gevoel dat ik nog niet uitgeleerd ben, maar sommige bedrijven geven de voorkeur aan werkervaring in plaats van een masterstudie. Ik ben er dus nog steeds niet helemaal uit!

bla

Ik las deze maand ”maar” vijf boeken: Stuk van jou, After #4, Winter in New York en andere verhalen, Leef! en De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine. Hopelijk kan ik in december weer wat meer boeken lezen! 🙂

IMG_20151122_153442

Eind oktober stelde ik een aantal doelen voor mezelf. Ik wilde bijvoorbeeld de rust vasthouden die ik in Corfu gevonden had, en ondanks dat ik weer in het dagelijkse ritme zit, kan ik nu nog wel het hoofd boven water houden met alle stress er omheen. Dit heeft misschien ook te maken met mijn andere doel om een goede balans te vinden tussen school, werk, Chicklit.nl en mijn eigen blog. Ik werk nu gewoon twee keer per week bij Julia’s en ik stem alleen in om in te vallen als ik ook echt kan en zo niet in tijdsnood kom met bijvoorbeeld school. Voor Chicklit.nl doe ik al bijna niks meer, wat ik aan de ene kant wel erg jammer vind, maar ik heb er simpelweg de tijd niet meer voor. Ik kan mijn tijd en energie beter in mijn school, bijbaantje en eigen blog stoppen. Gelukkig haal ik heel veel voldoening uit mijn eigen blog! Een ander doel was om mijn blog en Instagram wat persoonlijker te maken. Ik heb bijvoorbeeld Tijd voor Thee in het leven geroepen en ik probeer vaker persoonlijke foto’s te posten op Instagram. Ik mocht in november de 500e volger verwelkomen op mijn Instagram, wat een feestje!

collagedecember

En nu staat december alweer voor de deur! Ik ben al een paar weken tegen mijn vriend aan het zeuren dat ik zo graag de kerstboom op wil zetten, maar wij volgen de ongeschreven regel dat dat pas mag wanneer Sinterklaas weer weg is 🙁 Verder heb ik een aantal leuke dingen gepland staan in december: ik ga twee keer de escape room doen (ik heb het al een keer eerder gedaan met vriendinnen en toen lukte het ons niet om uit te breken), ik ga met twee klasgenootjes naar het afscheidsconcert van K3 (ja, echt!) en verder ga ik natuurlijk kerst vieren met mijn familie en met mijn vriend en zijn familie. Ik hou van de decembermaand en alles wat daarbij komt kijken! Verder hoop ik in de kerstvakantie lekker veel te kunnen lezen, chillen en bloggen. Ik kijk er echt naar uit dat deze minor is afgerond (hij is helaas niet zo goed bevallen) en ik me volledig kan gaan richten op mijn scriptie.

Heb jij ook zoveel zin in deze decembermaand? 🙂

IMG_20151125_105126

1 Reactie

  1. 3 december 2015 / 15:52

    Super interessant artikel. Scriptie schrijven is inderdaad niet het leukste op aarde. Ik deed het vorig jaar en rondde het afgelopen augustus af. Ik geloof wel dat het minder erg is wanneer je de scriptie schrijft over iets dat je echt leuk vindt. Ik heb er trouwens wel voor gekozen om door te studeren, ik ben nu bezig met mijn premaster. Deels omdat het wat toevoegt aan mijn huidige diploma en deels omdat ik het leuk vind om te leren. Het is wel belangrijk om er goed over na te denken!

    Ik heb niet zo heel veel zin in december. Wij vieren geen sinterklaas en kerst en dat vind ik eerlijk gezegd heel erg jammer. Zeker omdat iedereen om me heen er zo enthousiast over is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.