Musical: The Bodyguard

Vorige week ging ik naar de musical The Bodyguard in het Beatrix Theater in Utrecht. Ben je benieuwd naar deze musical en twijfel je om een kaartje te bestellen? Ik vertel je wat ik er van vond! 🙂

Musical: The Bodyguard

Musicals

Met het hele gezin gingen we op een zondagochtend op pad. Na een tijdje rijden en een lunch was het tijd om richting het Beatrix Theater te gaan. Samen met mijn moeder en zus zouden we de musical The Bodyguard gaan bekijken. Ik kan me herinneren dat ik al van kleins af aan regelmatig musicals bezocht en de liefde voor musicals is nooit verdwenen. Ik vind musicals echt magisch, ze nemen je voor even mee in een heel andere wereld. Het is heel anders dan een film, alles gebeurt live voor je ogen en het is bijna altijd een feestje met prachtige decors, mooie kostuums en feestelijke nummers. Het was al weer even geleden dat ik naar een musical was geweest, de laatste keer was waarschijnlijk The Lion King op Broadway toen we in New York waren (ook niet verkeerd 😉 ).

Musical: The Bodyguard

Het verhaal

We zaten op de eerste rang en konden vanaf rij 3 genieten van de musical. Ik moest wel even wennen, want zo dichtbij het podium kan je natuurlijk niet het hele podium overzien. Maar als de musical eenmaal begint, stoor je je daar niet meer aan. Het was voor mij al een hele tijd geleden dat ik de film The Bodyguard had gezien. Het verhaal van de musical gaat over popster Rachel Marron die een onuitstaanbare bodyguard krijgt. Deze bodyguard moet haar beschermen tegen een stalker die haar bedreigt en haar het leven zuur probeert te maken. De popster en de bodyguard worden uiteindelijk verliefd op elkaar, maar houdt deze verboden liefde ook stand?

De acteurs

Ik was stiekem wel benieuwd hoe Romy Monteiro het zou doen, maar bij ons speelde April Darby de hoofdrol en dat heeft ze echt super goed gedaan. Ik vond dat ze geweldig speelde en ze zong echt fantastisch. Echt bijzonder hoe iemand zo’n bereik kan hebben! Mark van Eeuwen speelde de bodyguard en ook hij speelde zijn rol erg goed. Ik vond sowieso de hele show tof gedaan, sterke scènes met diepgang werden afgewisseld met feestelijke nummers. Het jonge personage Fletcher maakt het geheel wat luchtiger en ook de zus van Rachel heeft een eigen verhaallijn in de musical.

Musical: The Bodyguard

Swingende nummers

Mijn favoriete liedje? Moeilijk om te kiezen. I Will Always Love You is natuurlijk prachtig, maar ook de nummers The Greatest Love Of All en One Moment In Time zijn favoriet. Ook swingende nummers zoals I Wanna Dance With Somebody, How Will I Know, I’m Every Woman en Queen Of The Night kwamen voorbij en het was echt een feestje in de zaal. Ik was blij dat de liedjes in de oorspronkelijke versie werden gezongen. In sommige musicals worden alle liedjes vertaald, maar deze vertalingen vind ik niet altijd recht doen aan het liedje.

Conclusie

Ik vind The Bodyguard echt een aanrader! Bijna alle liedjes zijn herkenbaar en omdat ze niet vertaald zijn, kan je ze bijna allebei meezingen. De musical is echt goed neergezet en ondanks dat de decors niet heel spectaculair zijn, zijn de feestelijke scènes dat wel door de zang en dansers. Als je zin hebt in een avondje feestelijk en goed entertainment, zou ik zeker een kaartje bestellen voor The Bodyguard 😀

Heb jij deze musical bezocht? 🙂

Musical: The Bodyguard

Volg je mij al op Bloglovin’, Instagram en Twitter?

8 Reacties

 1. Anny
  23 juli 2016 / 11:12

  Goed stukje Anouk.
  ik heb ook genoten van deze prachtige musical.

 2. 24 juli 2016 / 12:13

  Dit is zeker een aanrader! Ik ben vorige week zaterdag geweest en ik zat gisteren weer in de zaal. Ik vond het geweldig. April Darby had ik ook, maar dan samen met Dave Mantel. Beiden waren echt heel goed. Het is inderdaad erg swingend. Misschien ga ik ook nog wel voor een derde keer…of vierde..of vijfde :D.

  • 24 juli 2016 / 12:53

   Wat tof dat je 2 keer bent geweest! Dave Mantel lijkt me inderdaad ook leuk en ik denk dat Miro Kloosterman ook heel goed is! Veel plezier als je nog een keer gaat 😀

 3. 26 juli 2016 / 18:28

  Jaaa, ik ben er ook geweest en vond ‘m ook super! Had ook graag Romy willen zien, maar wij hadden ook April. Ik ben het helemaal eens met wat je zegt: perfecte afwisseling tussen swingend spektakel en diepgaand verhaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.