Boekrecensie: Victor Dixen – Phobos

Een hele tijd geleden won ik het boek Phobos op MyPerfectBookLife, de boekenblog van Monica. Het duurde even voordat ik dit boek oppakte, maar de laatste tijd zag ik steeds meer positieve recensies én Yalfest komt steeds dichterbij, dus ik besloot om eindelijk in Phobos te beginnen.

Het boek speelt zich af in de ruimte. Zes jongens en zes meiden worden naar Mars gestuurd om daar een samenleving op te bouwen en geschiedenis te schrijven. Tijdens deze ruimtereis doen ze ook nog mee aan een datingshow. Het is namelijk de bedoeling dat iedereen een partner kiest om mee te trouwen en zich voort te planten op de planeet Mars. Léonor is dolgelukkig dat ze is uitgekozen om mee te doen aan het programma: ze heeft niets om voor op aarde te blijven en ze kan niet wachten om een thuis te creëren op Mars.

Phobos is zeker een bijzonder en origineel verhaal. Het feit dat een ruimtereis wordt gecombineerd met een datingshow spreekt me erg aan en maakt het verhaal een stuk vermakelijker om te lezen. De dialogen zijn echter vaak bedoeld om de lezer informatie te geven en daardoor voelen ze onrealistisch aan, waardoor de personages voor mij ook een stuk ongeloofwaardiger overkomen. Erg jammer, want de personages maken of breken een verhaal voor mij. Wel vond ik Léonor goed uitgewerkt en ik vond het erg interessant om over haar te lezen. De schrijfstijl is verder prima, want ik vloog door het boek heen. Ik vond wel dat er af en toe te veel informatie werd gegeven, het had allemaal een stuk mysterieuzer kunnen zijn. Het is wel leuk om te lezen over de verschillende personages in de ruimte en wat er zich allemaal afspeelt op de aarde. Je leest het boek vanuit meerdere perspectieven en die afwisseling maakt het leuk om door te lezen.

Tegen het einde wordt het verhaal echt wel spannend en kon ik niet stoppen met lezen. Ik ben heel benieuwd naar het tweede deel! Phobos is een vermakelijk boek dat lekker weg leest en is zeker een aanrader voor mensen die houden van verhalen over de ruimte met romantiek en een vleugje spanning.

Beoordeling: ★★★☆☆

Boekrecensie: Victor Dixen - Phobos

Volg je mij al op Bloglovin’, Instagram en Twitter?

4 Reacties

  1. 16 maart 2017 / 11:25

    Je recensie verwoord echt precies mijn mening, haha! Ik heb het boek gisteren uitgelezen, maar het wist me net niet te pakken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.