5 praktische tips voor het boeken van een citytrip

Zoals jullie waarschijnlijk wel weten, vind ik het ontzettend leuk om te citytrippen en heb ik al meerdere mooie steden af mogen vinken. Tijdens mijn reizen heb ik al wat ervaring op mogen doen en vandaag deel ik mijn tips met jullie! šŸ™‚

5 praktische tips voor het boeken van een citytrip

Hoeveel dagen heb je nodig?

Je hoeft van mij echt geen complete planning te maken, want het is net zo leuk om gewoon te gaan en lekker te zien waar je uitkomt. Toch kan het geen kwaad om globaal op te zoeken waar je heen wil gaan en hoeveel tijd je daar voor nodig hebt. Dat is ook handig om te doen voordat je je reis boekt. Zo gingen mijn vriend en ik bijvoorbeeld 3 dagen naar Riga, maar dat was eigenlijk net iets te lang voor deze kleine stad. Als je van tevoren weet hoeveel dagen je nodig hebt, kan je hier ook een nacht mee besparen, want overnachtingen kunnen vaak prijzig zijn.

Wat voor temperatuur is het?

Ik vind het eigenlijk prima om het hele jaar door tripjes te maken, ook als het op de plaats van bestemming heel koudĀ is. Zo gingen mijn vriend en ik tijdens de jaarwisseling naar New York en in de winter gingen we ook naar Krakau, IJsland en Riga. Ik vind het zelf leuk en sfeervol om te reizen tijdens de winter, ook omdat het dan vaak wat rustiger is qua toeristen en ik heb het juist in de winter wat meer nodig om er even tussenuit te gaan. Daar moet je je natuurlijk wel op instellen en dan is het een extra feestje als het zonnetje doorkomt. Houd er ook rekening mee dat je wat dikkere kleding mee moet nemen als je in de winter naar een koudere bestemming reist en dat dit in je handbagage past.

5 praktische tips voor het boeken van een citytrip

Begin je trip bij de VVV

Wij zorgen er altijd voor dat we een plattegrond (of meerdere) hebben en daarmee lekker de stad kunnen gaan verkennen. Meestal kan je in je appartementĀ wel een gratis plattegrond krijgen waar ook duidelijk staat aangegeven waar je hotel zich bevindt, zodat je ’s avondsĀ nog de weg terug kan vinden. Mochten ze in jeĀ appartement geen plattegrond hebben, dan kan je vaak ook wel gratis een plattegrondje krijgen bij de VVV. Wij hebben meestal een hele verzameling plattegrondjes en verdwalen daarmee eigenlijk bijna nooit (credits voor mijn vriend, want mijn richtingsgevoel is heel slecht) šŸ˜‰

De ligging van je appartement

Zelf vind ik het het fijnst om lopend de stad te verkennen. Dat kan helaas niet in alle steden, omdat sommige steden daar natuurlijk te groot voor zijn, maar als het kan doe ik het graag! Voor mijn gevoel krijg je dan een beter beeld van de stad en daarom probeer ik het appartement meestal in de buurt van het centrum te boeken. Ook leuk trouwens: fietsen huren!

Denk na bij het boeken van excursies

Soms is het handiger om ergens te komen met een georganiseerde excursie, die je misschien wordt aangeboden vanuit de reisorganisatie of vanuit het hotel waar je verblijft. Wij gingen bijvoorbeeld naar Auschwitz met een gids, omdat zo’n gids je op zo’n dag veel meer informatie kan geven dan dat je zelf uit een boekje haalt, en we gingen met een gids naar het Salaspils memorial in Riga omdat dat lastig te bereiken was met het openbaar vervoer en het zo gewoon makkelijker was. Maar ik ben van mening dat sommige excursies ook prima zelf te regelen zijn, dus zoek even uit of je het zelf kan regelen want hetĀ kan je ook zeker geld besparen!

Heb je het tot het einde van dit artikel gered of ben je ondertussen op zoek gegaan naar leuke reisjes? šŸ˜‰ Ik schreef eerder al een artikel met tips over hoe je vakerĀ kan reizen, ik deelde mijn citytrip wensenlijstje en op deze pagina kan je zien welke landen ik al bezocht heb en waar ik nog heen wil. Waar gaat jouw volgende citytrip naartoe?

5 praktische tips voor het boeken van een citytrip

Volg je mij al opĀ Bloglovinā€™, Instagram en Twitter?

2 Reacties

  1. 18 maart 2017 / 09:30

    Ik krijg al zin in onze volgende citytrips deze zomer naar Londen en Praag! Leuk artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.