Mijn november: thesis, fun en thesis

Wow, de laatste maand van het jaar is weer aangebroken. Heb jij al je plannen waargemaakt? Je hebt nog een maand om al je dromen te verwezenlijken! Ik zit momenteel in de allerlaatste fase van mijn masterstudie en de laatste loodjes wegen ontzettend zwaar. Kijk je mee naar afgelopen maand?

Studeren en werken

November is echt door mijn vingers geglipt. Op 1 november kreeg ik een GO voor mijn thesis tijdens het go/no go moment, zo fijn! Samen met de andere student die een thesis schrijft over dit onderwerp, wilden we gaan beginnen met data verzamelen. Op 3 november deden we een aanvraag bij de Proefpersonenpool op de universiteit. Hier kunnen studenten zich inschrijven voor ons ”experiment” en dan krijgen zij een soort punten toegekend. Data verzamelen zou een hele klus worden, daarom zou het superfijn zijn als we gebruik konden maken van deze pool. Helaas werd er moeilijk gedaan door de ethische commissie en werd onze aanvraag pas op 27 november (!) goedgekeurd. Ik baal er echt van dat er zoveel tijd overheen is gegaan, want daardoor wordt het lastig om in januari af te studeren. In de tussentijd hebben de andere student en ik posters opgehangen en flyers uitgedeeld, maar we zijn ook actief op zoek gegaan naar participanten met een grote mand Milka chocoladerepen. Op deze manier vroegen we aan studenten of ze mee wilden doen met ons onderzoek en zo zijn we wel aan wat participanten gekomen. Op dit moment zitten we op 49 participanten en onze begeleider wil dat we ongeveer 500 Tinder gesprekken verzamelen. Ik hoop dat we komende week het verzamelen van de data af kunnen ronden en kunnen beginnen met het analyseren en coderen van de gesprekken. Daarna zal ik met een logistic regression test in SPSS gaan kijken naar de resultaten van mijn onderzoek en dan moet ik nog een discussie schrijven. Duim je met me mee dat het vanaf nu allemaal voorspoedig gaat? ♥

Op het gebied van werk gaat het gelukkig goed. Ik werk sinds september bij contentmarketingbureau Zandbeek in Eindhoven als eindredacteur. Tot nu toe bestond mijn werk vooral uit redigeren, maar ik heb afgelopen maand een proefopdracht gemaakt om te kijken of ik mee kon gaan schrijven voor een opdrachtgever. Gelukkig waren ze positief en tevreden en ik ga vanaf deze maand een extra dag werken om te helpen bij deze opdracht. Ik werk nu parttime (16 uur per week) naast mijn studie en dat is best wel pittig, maar wel een mooie aanvulling op mijn cv en een fijne afleiding naast mijn thesis.

Jullie hebben vast wel gemerkt dat het de laatste tijd wat rustiger is op mijn blog. De drukte van mijn thesis en werk vragen veel energie en zorgen soms voor stress. Ik lees een stuk minder waardoor ik niet veel recensies kan plaatsen en verder wil ik wel content plaatsen waar ik tevreden over ben. De laatste loodjes wegen het zwaarst, maar laten we hopen dat ik na deze periode weer lekker actief kan bloggen!

Mijn november: thesis, fun en thesis

Fun

Gelukkig was er ook tijd voor leuke dingen deze maand: meerdere vriendinnenavondjes met thee en chocolade ★ high tea’en met Vienna bij Eethuis Twintig in Tilburg ★ met mijn vriend naar Jigsaw (6.8) en Murder on the Orient Express (5.8) in de bioscoop ★ op bezoek in het nieuwe appartementje van mijn broer ★ een dagje naar de Efteling met mijn vriend ★ oppassen op mijn lieve nichtje ★ uit eten met vriendinnetje Aesa bij Studio in Tilburg ★ een avondje met gezellige meiden waar ik drie jaar geleden mee stage liep bij de Efteling, waarbij we het Escape Room spel deden ★ een sinterkerst avondje met vrienden ★ de verjaardag van mijn oma die alweer 85 jaar werd! ★ een gezellig avondje escape room + stappen met vriendinnetjes, waarbij een vriendin superleuk nieuws vertelde! ★ lunchen met mijn zus en nichtje bij Locals in Tilburg.

Mijn november: thesis, fun en thesis

Gelezen in november

Ik las in november maar twee boeken en mijn TBR ziet er nog vrijwel hetzelfde uit, dus er kwam geen overzichtje online. Wat jij niet ziet lag al heel lang op mijn stapel en ik was heel benieuwd naar het verhaal, maar het blies me niet omver. Verraad was weer een heerlijke guilty pleasure, echt een van mijn favoriete series van 2017!

Eric Lindstrom – Wat jij niet ziet (★★★☆☆)
Erin Watt – Verraad (De Royals, #2) (★★★★☆)

Mijn plannen voor december

December zal weer in het teken staan van mijn thesis en werk, maar ik heb ook wat leuke dingen op de planning staan: een vriendin opzoeken in Utrecht, Sinterklaas vieren met familie, bijkletsen met booktuber Fleurine, oppassen op mijn lieve nichtje Roos, een dagje naar de sauna met een vriendin, kerst vieren met familie en vrienden, de eerste verjaardag van mijn nichtje en de jaarwisseling! Ik heb heel veel zin in de feestdagen en ik hoop dat ik mijn thesis dan een beetje los kan laten. Laten we er een mooie laatste maand van maken!

Heb jij een leuke maand gehad? 🙂

Mijn november: thesis, fun en thesis

Volg je mij al op FacebookBloglovin’Instagram en Twitter?

4 Reacties

 1. 2 december 2017 / 16:29

  Succes met je thesis Anouk! Ik ben nu ook bezig met SPSS en het is dikke drama haha, dus hopelijk hoef jij minder te stressen :’)

 2. 2 december 2017 / 19:55

  Wat balen dat het zo lang duurde voordat die aanvraag werd goedgekeurd. Hopelijk kun je deze maand nog wel veel doen ondanks de feestdagen. Succes!

 3. Aesa
  10 december 2017 / 11:23

  Ah, fijn artikel om de zondag mee te starten. Succes met je thesis mop, you can do this! <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.