Vriendinnenweekend: citytrip Madrid

Het jaarlijkse vriendinnenweekend is mijn favoriete weekend van het jaar! Ik heb een superleuke vriendinnengroep, in totaal zijn we met 7 meiden en we zien elkaar bijna iedere week. Het komt niet zo vaak voor dat we met z’n allen bij elkaar zijn, iedereen heeft het druk, en daarom is het vriendinnenweekend altijd extra gezellig. Dit jaar gingen we voor de vijfde keer op vriendinnenweekend en dit jaar gingen we een stedentrip maken! In deze blog lees je alles over onze citytrip naar Madrid 🙂

Vriendinnenweekend

Ieder jaar organiseren 3 meiden het weekend, zodat het voor de andere 4 vriendinnen een verrassing is waar we naartoe gaan. De voorgaande jaren gingen we bijvoorbeeld naar Scheveningen, BoorsemAntwerpen en Volendam. Dit jaar wilden we graag een citytrip maken. Ik zat dit jaar niet in de organisatie, dus voor mij was de bestemming een verrassing. Best wel spannend omdat ik redelijk een controlfreak ben, haha. Ik heb van tevoren dan ook echt wel gekeken welke vluchten er zouden vertrekken vanaf verschillende vliegvelden. De dag van tevoren kwam ik er pas achter dat de bestemming weleens Madrid zou kunnen zijn, eerder zat ik met Warschau en Liverpool in mijn hoofd. We vlogen op donderdagmiddag naar Madrid, die avond zijn we lekker tapas gaan eten en redelijk op tijd naar bed gegaan.

Op vrijdagochtend hadden we onze eerste activiteit: een fietstour! We gingen ongeveer drie uur met een gids door de stad fietsen en dit was een leuke activiteit om de stad te leren kennen. We reden langs mooie gebouwen, toffe parkjes en sfeervolle straatjes. Ook kregen we wat meer achtergrondinformatie over de Spaanse tradities en cultuur. Hoewel Madrid geen fietsstad is, kan ik je zeker aanraden om de stad te verkennen met de fiets. Ik denk dat het slim is om dit met een gids te doen, omdat je niet overal mag fietsen in Madrid en onze gids wist precies te vertellen waar het wel en niet kon. We fietsten onder andere langs Plaza Mayor, Museo del Prado, Plaza de España, Puerta de Alcalá en Plaza de Cibeles. Na onze fietstour zijn we in een tapasstraatje bij een gezellig restaurantje uitgebreid gaan lunchen. Als vegetariër waren mijn keuzes bij de tapasrestaurantjes redelijk beperkt, het draait veel om vlees in deze Spaanse hoofdstad, maar ondanks dat heb ik heerlijk gegeten in de tentjes waar wij zijn gaan eten. Terug in ons appartement hebben we Yahtzee gedaan (dit was voor mij de eerste keer!) en ’s avonds zijn we nog een rondje gaan lopen door de stad. We gingen redelijk laat eten en daarna zijn we lekker gaan stappen!

Parque del Buen Retiro en de kabelbaan

De volgende dag gingen we eerst op zoek naar het gebouw uit La Casa de Papel, helaas zonder succes haha! Wel een lekker stukje gewandeld en daarna zijn we nog even langs Parque del Buen Retiro gelopen. Vanaf daar zijn we naar de kabelbaan gelopen en dat vond ik ook wel een aanrader. Je moet er geen hoge verwachtingen van hebben hoor, maar het is wel leuk om na de drukte van de stad even over de stad uit te kijken en te genieten van de rust en het uitzicht. Je betaalt nog geen € 6,00 voor een retourtje met de kabelbaan, ideaal. Daarna liepen we nog langs Templo de Deblod en naar het paleis.

Die avond hadden we echt een ontzettend leuke avond, we gingen in een gezellig tapasstraatje tapas eten. Bij het ene tentje namen we gevulde champignons met een glaasje sangria en in het volgende tentje namen we een kaasplankje met sangria. Zo gingen we in ieder tentje steeds wat anders eten en ik vond dit erg sfeervol, lekker en gezellig! Aan het einde van de avond gingen we nog even langs het barretje met champignons (Mesón del Champiñon) waar we als eerste waren geweest, en hier hebben we nog een fantastische tijd gehad. Een oudere man ging liedjes spelen achter de piano en samen met de andere gasten hebben we meegezongen en genoten van de leuke sfeer. Daarna zijn we met een aantal meiden nog gaan stappen!

Op zondag zijn we ’s ochtends even over de vlooienmarkt gelopen, maar ik vond dit zelf niet de moeite waard. Daarom zijn we redelijk snel een cafeetje in gedoken om koffie te drinken, daarna hebben we rustig onze spullen gepakt en zijn we weer terug richting het vliegveld gegaan.

Citytrip Madrid

Ik vond Madrid niet per se een stad waar je ooit geweest moet zijn. De stad was wél ideaal voor een weekendje weg met vriendinnen. De Spaanse sfeer is ontzettend gezellig en we hebben ons hier zeker vermaakt. De fietstour vond ik een aanrader en je hebt veel gezellige straatjes en mooie gebouwen. Ik raad je ook echt aan om naar het straatje te gaan met de leuke tapastentjes en hier te genieten van de kleine hapjes en de lekkere sangria of tinto verano. Het was in ieder geval weer een geslaagd weekend met mijn lieve vriendinnen, hier kan ik nog wel even op teren! Bedankt voor de geweldige tijd! ?

Ben jij weleens in Madrid geweest? 🙂

Volg je mij al op FacebookBloglovin’Instagram en Twitter?

2 Reacties

  1. 21 november 2018 / 09:46

    Wat klinkt het als een heerlijk weekend en wat heb je weer mooie foto’s gemaakt! <3 Ik zou ooit nog wel een keertje naar Madrid willen gaan, maar deze stad staat niet boven mijn lijstje!

  2. Janneke
    21 november 2018 / 17:30

    Leuk stukje! Omschrijft het weekend goed haha. We hebben genoten❤️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.