Chillen in Corfu 4 Reacties


Ik begon het jaar in New York, reisde een maand door China en ging op verrassingstrip naar Turijn. Superleuke reizen en mooie ervaringen, maar geen chill-vakanties, waarbij je dagenlang aan het strand ligt en nergens aan hoeft te denken. Mijn vriend en ik hadden een behoefte aan een weekje niks en dat is precies wat we deden in de herfstvakantie. We gingen een week naar Corfu in Griekenland en deden niet veel anders dan chillen. 

De weersverwachtingen zagen er van tevoren niet veelbelovend uit, jammer! We kwamen aan op woensdag en konden die dag gelukkig nog wat zonnestralen meepikken aan het zwembad. Helaas regende het die donderdag echt de hele dag. PicMonkey Collage

Op vrijdag huurden we een auto om het eiland Corfu te verkennen. We bezochten het Oude Fort, Kanoni, het Achilleion (het paleis van Sissi) en Paleokastritsas.

Het Oude Fort Corfu

Het Oude Fort

Kanoni Corfu

Kanoni

Achilleion Corfu

Achilleion

Paleokastritsas Corfu

Paleokastritsas

Na ons dagje touren deden we de rest van de vakantie waar we voor gekomen waren: chillen! Gelukkig was het de rest van de vakantie heerlijk weer. We hebben hele dagen aan het zwembad gelegen, genoten van de zon, boeken gelezen, kruiswoordpuzzels gemaakt en het Griekse eten geproefd. Heerlijk! Als we de gordijnen opendeden en ik de eerste zonnestralen zag, wist ik niet hoe snel ik mijn handdoek moest pakken en in de zon moest gaan liggen (soms tot ergernis van mijn vriend, die vaak nog wat langer wilde uitslapen tijdens zijn vakantie), maar ik was gewoon zo blij dat de zon scheen en dat we lekker konden genieten van het warme weer 😀

Corfu

Mijn favoriete leesplekje: voetjes in het water, e-reader in m’n hand en gezicht in de zon!

Het was een heel chille vakantie waarbij we niet veel hebben ondernomen, maar wel lekker tot rust zijn gekomen. Overdag lagen we aan het zwembad en ‘s avonds zochten we een restaurantje op of aten we in het hotel. Van de week dat wij er waren at ik zo’n drie keer moussaka, wat een heerlijk gerecht! Het hele hotel zat vol met Nederlanders (daar ben ik normaal gesproken niet zo’n fan van: Nederlanders tijdens je vakantie) en het hotel had af en toe avondentertainment. Zo dansten we op z’n Grieks tijdens de Greek Night en genoten we van live muziek tijdens ons laatste avondje.

Het deel waar wij zaten, Ipsos, is helaas geen aanrader. Onze buurt was vooral verlaten en vervallen. Verder raad ik je ook aan om zelf een auto te huren in plaats van op een georganiseerde trip te gaan met je reisorganisatie, dit kan echt schelen in je portemonnee! En geloof ook niet altijd je reisleider, want zij vertellen je vaak onvolledige informatie waardoor je misschien eerder geneigd bent om een trip te boeken met de organisatie. Onze reisleider vertelde bijvoorbeeld dat de toegang tot het paleis van Sissi €20,- zou zijn, terwijl het maar €8,- was. Ik was nog nooit in Griekenland geweest en kan nu ook niet zeggen dat ik verliefd ben geworden op dit land, wat ik bijvoorbeeld wel heb ervaren bij Nepal en China. Toch hebben we een heerlijke week gehad en ik had het niet willen missen.

Ben jij weleens in Corfu geweest?

PicMonkey Collage3

Mijn vriend houdt niet zo van selfies 🙁 Ik heb er toch twee foto’s uit weten te pikken!


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 gedachten over “Chillen in Corfu