Mijn TBR-lijst voor 2017

Hallo lieve lezer! Heb je een leuk weekend voor de boeg? Ik duik nog één weekend in de studieboeken voor mijn twee laatste tentamens en daarna kan ik gaan genieten van de kerstvakantie! Ik hoop in de kerstvakantie nog lekker wat boeken te kunnen lezen, om de onderstaande stapels alvast wat te laten slinken. Ik heb nog een heleboel boeken op mijn kamer staan die ik in 2017 écht wil gaan lezen en vandaag deel ik met jou mijn TBR-lijst voor 2017. Kijk je mee? 🙂

Mijn TBR-lijst voor 2017

Mijn TBR-lijst voor 2017

Laten we beginnen met de eerste stapel: ik zal ze bespreken van boven naar beneden. Ik kreeg een mailtje van de uitgeverij of ik het tweede deel van de serie Een fakkel tegen het duister wilde recenseren, maar ik had het eerste deel nog niet gelezen. Ik ben wat recensies gaan lezen en veel mensen waren hier erg positief over, daarom heb ik het boek Vuur en As gekocht. In het boek Zwaard van glas, het vervolg op Rode Koningin, ben ik al een keer begonnen, maar ik kwam écht niet door dit verhaal heen. Ik ben na bladzijde 66 gestopt en ik weet eigenlijk niet zeker of ik dit boek nog uit ga lezen. Het boek Phobos won ik via de blog van Monica: MyPerfectBookLife. Dit boek lijkt me heel leuk en wil ik zeker gaan lezen voordat ik naar Yalfest ga, omdat de auteur daar ook zal zijn. Dan komt er even een Best of YA rijtje, haha. Het boek Daan & Nadia heb ik zelf gekocht en blijkt een erg mooi boek te zijn. Carry On zat in de eerste Celebrate Books Box. Het boek Nerve kreeg ik van de uitgeverij toen ik daar op bezoek was dankzij Fleurine en Girl Online On Tour won ik een hele tijd terug via de Twitter van Best of YA. Hof van Doorns en Rozen kreeg ik zomaar cadeau van mijn lieve vriend en het vervolg Hof van Mist en Woede won ik via de blog van Lisanne: Oh My Book. Harteloos is een recensie-exemplaar van uitgeverij Blossom Books: deze ga ik dus zo snel mogelijk lezen (het liefst nog in 2016)!

Mijn TBR-lijst voor 2017

Door naar de volgende stapel! De boeken On Top en On Life van Anna Nooshin kocht ik zelf: ik vind haar een inspirerend persoon en haar boeken blijken een aanrader te zijn. Sky won ik via de blog van Chantal: Hoofdstuk 12. Did I Mention I Love You? zat in de goodiebag van het exclusieve evenement met Jenny Han: ik heb al veel positieve verhalen gehoord en ik ben benieuwd of dit verhaal zijn verwachtingen waarmaakt. Let it snow heb ik gekocht om dit jaar te lezen tijdens de feestdagen. Geek Girl #5 won ik door mee te doen aan de Instagram actie van uitgeverij Gottmer. Het boek Codenaam Coco kocht ik nadat ik een filmpje van Myrthe en Lotte van uitgeverij Blossom Books zag waarbij ze vertelden dat ze bij dit boek een ugly cry ervaarden. Ik vind het altijd erg knap als een boek me aan het huilen kan maken, daarom ben ik benieuwd of dit boek mij ook zo gaat raken. Het boek Kroon van de Tearling won ik ook via Oh My Book. Het lijkt nu trouwens misschien of ik heel vaak boeken win, maar ik doe alleen mee met een actie als ik een boek écht wil lezen. Helaas belanden ze dan toch vaak eerder op mijn TBR stapel als ik bijvoorbeeld recensie-exemplaren krijg of wanneer ik boeken lees die ik zelf gekocht heb. De boeken Wat jij niet ziet, Halsoverkop, Liefde & Gelato en Verdwenen zaten in de goodiebag van het evenement van Fleurine. Echt een verwennerij dat we met haar mee mochten naar een uitgeverij én ook nog eens zoveel toffe boeken kregen. Tot slot het boek Live, Love, Run, die heb ik geleend van mijn zus Hopelijk krijg ik hierdoor de motivatie om weer te gaan hardlopen en om dit ook vol te houden!

Boeken die ik wil lezen die pas uitkomen in 2017

En dan zijn er óók nog een heleboel boeken die ik wil lezen die in 2017 uitkomen, oeps. Mijn voornemen is om eerst mijn TBR stapel te laten slinken die in mijn boekenkast staat, maar er verschijnen ook echt veel toffe boeken in 2017. Ik ben bang dat ik die dan misschien tóch voorrang geef, maar we gaan het gewoon proberen en kijken hoe ver we komen. Ik bespreek de boeken even per uitgeverij.

Uitgeverij Blossom Books
Blossom Books geeft in 2017 alle vier de delen van de Cinder-serie uit, geschreven door Marissa Meyer. Ik ben nooit aan deze serie begonnen, omdat alleen de eerste twee delen van deze serie waren vertaald. Blossom Books gaat alle delen uitgeven en ik vind de covers prachtig, dus die ga ik zeker aanschaffen! Het eerste deel Cinder verschijnt in januari 2017 en dit boek zit ook in de nieuwste Celebrate Books Box die ik besteld heb.

Uitgeverij Young & Awesome
Young & Awesome geeft telkens vier boeken uit en ik heb echt genoten van de boeken The Jewel en Sterrenstof. Ik kan niet wachten om de andere delen van The Jewel te lezen. Het boek Opgesloten is een extra uitgave bij deze serie en verschijnt in maart. Ik kan niet wachten om weer in deze wereld te duiken! Daarnaast ben ik ook heel benieuwd naar Donker blauwe woorden dat zal verschijnen in april, dit lijkt me een heel fijn en mooi boek, zoals Sterrenstof.

Uitgeverij Moon
In april 2017 verschijnt bij uitgeverij Moon het boek Op mijn schouders van Jennifer Niven. Deze schrijfster ken je waarschijnlijk van het bijzondere boek Waar het licht is. Ook het derde deel van de DIMILY-trilogie wordt uitgegeven in 2017, namelijk in maart. Ik moet het eerste deel nog steeds lezen (en dus ook het tweede deel), maar ik heb er veel goeds over gehoord dus ik ben wel erg benieuwd naar deze serie. En ik vind de covers tof!

Uitgeverij De Fontein
Het boek Voor jou van Jojo Moyes heeft mijn hart gebroken en daarna heb ik alle vertaalde boeken van Jojo Moyes verslonden. Ik vind haar boeken prachtig en ik vind het enorm knap hoe zij twee verhaallijnen met elkaar weet te verweven. In maart geeft uitgeverij de Fontein het boek Verboden vruchten uit. Dit boek verscheen al in 2003 en wordt nu vertaald. Ik ben niet zo’n fan van de cover, maar ik ben wel erg benieuwd naar het boek. Verder geeft deze uitgeverij in mei het eerste deel uit van De royals serie. De cover is prachtig en het verhaal spreekt me ook zeker aan! Het eerste deel, Het meisje van de straat, verschijnt in mei 2017.

Welke boeken wil jij zeker lezen in 2017? 🙂

Mijn TBR-lijst voor 2017

Volg je mij al op Bloglovin’, Instagram en Twitter?

13 Reacties

 1. 17 december 2016 / 09:27

  Yaaaaaaay Phobos!! Ben blij dat je er blij mee bent 🙂 Ik wil ook graag Hof van Doorns en Rozen en Mist en Woede lezen. Ook wil ik wat meer Engels gaan lezen in 2017 🙂

  • 17 december 2016 / 13:49

   Ik moet Phobos echt snel gaan lezen! Hof van Doorns en Rozen ook, maar iedereen is daar zó enthousiast over dat ik bijna niet durf, haha 😉

 2. Richard
  17 december 2016 / 09:51

  Leuk! Het is een flinke lijst weer 🙂 voor hoeveel boeken ga je in de 2017 reading challenge?

  • 17 december 2016 / 13:49

   Ik hoop dat ik weer tussen de 60 en 80 boeken kan lezen, maar meer is natuurlijk altijd mooi meegenomen 😀 En jij?

 3. 17 december 2016 / 11:56

  Did I mention I love you wil ik ook in 2017 gaan lezen! xx

   • 19 december 2016 / 13:29

    Wacht even, is er ook een deel 3?! <3 Ik moet deel twee nog lezen, maar deel een vond ik fantastisch!

    • 19 december 2016 / 14:21

     Jazeker! Deel 3 verschijnt in maart 😀 Ik ga toevallig vandaag in het eerste deel beginnen!

 4. 17 december 2016 / 17:59

  Oeh hier zitten mooie boeken tussen! Ik raad je toch echt aan héél snel te beginnen in Hof van Doorns en Rozen, I <3 die boeken!

  • 19 december 2016 / 14:22

   Ik weet het! Ik heb ze al een hele tijd, maar ik durf er niet in te beginnen omdat iedereen zó positief is en ik dan bang ben dat ze tegen gaan vallen haha. Maar ik ga écht binnenkort beginnen 😀

 5. 21 december 2016 / 19:14

  jaaa Phobos is zo leuk! Bij mij staat Zwaard van Glas ook nog op het lijstje voor volgend jaar; ik heb alleen Red Queen nog maar gelezen van deze serie terwijl ondertussen deel drie alweer bijna uitkomt..
  Did I Mention I Love You? vond ik beter dan verwacht, terwijl Verdwenen, Nerve en Vuur en As 1 mij persoonlijk tegenvielen. Maar smaken verschillen natuurlijk 😉

 6. Pingback: 2016 in boeken -
 7. 29 december 2016 / 13:58

  Ik heb zo hard moeten huilen om Codenaam Coco!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.