Mijn mei: 2 concerten, vegetarische maand en interview met Brooke!

Je voelt het al aankomen: ik ga zeggen dat de tijd heel erg snel gaat. Het is gewoon alweer juni! Vandaag kijk ik samen met jullie terug op de maand mei. Ik bezocht twee concerten, ik at de hele maand vegetarisch en samen met Katja mocht ik Brooke Saward interviewen! Kijk je snel mee?

Studeren

Jep, dit kopje komt iedere maand terug in mijn maandoverzicht, want het grootste deel van mijn tijd zit ik namelijk in de collegebanken of zit ik thuis te studeren. Dit blok ging ontzettend snel, mijn tentamens staan alweer bijna voor de deur en dan zit de eerste helft van mijn master er al op. Ik heb nog een drukke week voor de boeg met een aantal deadlines, maar ik denk dat dat wel goed moet komen. Afgelopen blok heb ik de vakken Crowdsourcing, Interactive Visualization en Social Media Marketing gevolgd en ik hoop dat ik ze allemaal ga halen! We hebben laatst ook meer informatie gekregen over de thesis die we moeten gaan schrijven vanaf september. Ik ga binnenkort mijn top vijf doorgeven van onderwerpen, ik ben benieuwd!

Concerten John Mayer en Bruno Mars

In mei ging ik naar twee heel leuke concerten! Samen met Lisanne ging ik naar John Mayer en ik vond het geweldig om hem live te zien! Hij zong mijn favoriete nummers Your body is a wonderland, Slow dancing in a burning room en Free fallin’ en hij sloot af met het geweldig mooie nummer You’re gonna live forever in me. Ik vind zijn muziek heel fijn en hij was live net zo goed als ik hoopte. Met mijn vriend ging ik naar Bruno Mars en dat was echt een groot feest! Toffe nummers kwamen voorbij zoals 24K MagicUptown Funk, Treasure en Locked Out of Heaven, maar ook meer gevoelige liedjes zoals When I Was Your Man, Just The Way You Are en Marry You. Twee hele leuke concerten dus om op terug te kijken!

Mijn mei: 2 concerten, vegetarische maand en interview met Brooke!

Fun!

Yes, ook deze maand weer een kopje met de naam fun! Soms voel ik me echt een kluizenaar als ik de hele avond zit te studeren en daarom is het extra fijn om af en toe leuke dingen te doen met vrienden of familie. In mei zag ik een aantal vriendinnen die ik al even niet meer gezien had en het lieve, kleine meisje op de foto’s is mijn nichtje Roos. Echt een schatje en zo leuk om een kleintje in de familie te hebben!

Mijn mei: 2 concerten, vegetarische maand en interview met Brooke!

Interview met Brooke

De blog van Brooke Saward is door Bloglovin’ uitgeroepen tot beste reisblog en Katja en ik mochten haar interviewen! We besloten ons interview samen te houden, waardoor het eigenlijk gewoon een gezellig en vrolijk gesprek over reizen werd. Ik vond het heel tof om haar te ontmoeten en het was echt leuk om dit samen met Katja te doen. Dankjewel, uitgeverij Blossom Books! Katja en ik hebben de afgelopen tijd ons best gedaan om het boek World of Wanderlust in het zonnetje te zetten, en ook de komende tijd komen er nog wat artikelen aan (misschien wel een winactie…?), dus hou mijn blog zeker in de gaten 😀

Mijn mei: 2 concerten, vegetarische maand en interview met Brooke!

Vegetarische maand

Afgelopen maand heb ik de hele maand vegetarisch gegeten (geen vlees en geen vis). Dit was in eerste instantie niet eens mijn bedoeling, ik had gewoon een overzichtje gemaakt waarin ik bij wilde houden hoeveel vlees en vis ik at per week. Toen ik hier mee bezig was en merkte dat ik al een aantal dagen geen vlees of vis op had, besloot ik om een vegetarische maand in te lassen. Gewoon om te kijken hoe het me zou bevallen, of ik het zou missen en hoe ik me er bij zou voelen. Ik ga er binnenkort nog een uitgebreid artikel over schrijven, maar ik kan je in ieder geval zeggen dat het goed is bevallen. Soms voelde ik me wel lastig als ik moest zeggen dat ik vegetarisch at (bijvoorbeeld toen we werden uitgenodigd voor een verjaardag met een zeven gangen diner, waarvan zes gangen vlees of vis bevatte). Niet iedereen begrijpt het of accepteert het en dat maakt het soms lastig, maar ik vond dus eigenlijk alleen het sociale aspect lastig. Ik heb afgelopen maand echt bijna alle eetgelegenheden meegemaakt: uit eten in restaurants, een verjaardag met een zeven gangen diner, lunchen in restaurants, bij iemand thuis eten, Chinees afhalen, barbecueën en borrelhapjes tijdens het borrelen met vriendinnen. Buiten de deur eten was af en toe lastig, maar thuis was het eigenlijk heel goed te doen om voor mezelf vegetarisch te koken en dan kookte ik voor mijn vriend gewoon vlees. Ik ben er nog niet uit hoe ik het verder ga doen: ik ga sowieso minder vlees eten, maar ik weet nog niet of ik het echt nooit meer ga eten.

Mijn mei: 2 concerten, vegetarische maand en interview met Brooke!

Gelezen in mei

Ik was bang dat ik niet zo veel kon lezen in mei, maar ik ben best wel trots op mijn stapeltje! De volgende boeken las ik afgelopen maand:

♥ Marissa Meyer – Scarlet (★★★★☆)
Cath Crowley – Donkerblauwe woorden (★★★★☆)
♥ Kayla Cagan – Piper Perish (★★★☆☆)
Brooke Saward – World of Wanderlust (★★★★☆)
♥ Annemerel de Jongh – Live love run (★★★★☆)
♥ Jennifer L. Armentrout – Kies voor mij (★★★★☆)

* Katja en ik zetten het boek World of Wanderlust extra in het zonnetje en daarom verschijnen er rondom dat boek wat extra artikelen. Mijn recensies van de boeken die ik deze maand heb gelezen zijn dus wat verschoven, maar die recensies lees je binnenkort zeker terug!

Mijn mei: 2 concerten, vegetarische maand en interview met Brooke!

Mijn plannen voor komende maand

Juni wordt een drukke maand. De eerste twee weken heb ik veel deadlines op de uni, daarna moet ik flink aan de bak voor twee tentamens. Tussendoor ben ik ook nog eens jarig én ik ga een weekendje naar Kopenhagen. Na mijn tentamens heb ik drie dagen om bij te komen en daarna ga ik full-time stage lopen! Verder ga ik met de familie van mijn vriend naar Gabbers in ZiggoDome en met vriendinnen naar de Foute Party van Q-music. Een drukke maand dus, afgewisseld met leuke dingen! Laten we er weer een geweldige maand van maken ♥

Heb jij een leuke maand achter de rug? 🙂

Mijn mei: 2 concerten, vegetarische maand en interview met Brooke!

Volg je mij al op FacebookBloglovin’, Instagram en Twitter?

2 Reacties

  1. 3 juni 2017 / 14:52

    Leuk overzichtje! Echt superleuk dat je naar John Mayer bent geweest. Ik ben erg benieuwd naar je artikel over je vegetarische maand 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.