Mijn reisplannen voor 2018

Dit vind ik een van de leukste artikelen om te schrijven: je staat aan het begin van het jaar en je hebt nog geen idee wat het komende jaar gaat brengen en waar je naartoe zal reizen. Vorig jaar schreef ik over mijn reisplannen voor 2017 en mijn jaar zag er heel anders uit dan ik van tevoren dacht en het werd een echt citytrip jaar. Kijk je mee naar mijn reisplannen voor dit jaar?

Citytrips

We zijn het jaar goed begonnen, want vorige week ging ik samen met mijn vriend een week naar Dubai. Ik moest er echt even tussenuit na mijn masterstudie en zomerstage om deze drukke periode af te kunnen sluiten en vol frisse energie aan mijn fulltime baan te beginnen. Eerder kon ik nog vrij flexibel mijn reisjes plannen, maar nu ga ik 40 uur per week werken en zit ik vast aan 27 vakantiedagen. Toch hoop ik nog regelmatig een weekendje weg te gaan of een leuke citytrip te plannen. Zo staat Berlijn nog steeds heel hoog op mijn lijstje en er is een grote kans dat mijn vriend en ik deze stad dit jaar gaan bezoeken, omdat we daar nu met de auto heen kunnen reizen en de vliegkosten kunnen besparen. Met een vriendin heb ik het er al jaren over om naar Rome te gaan, dus hopelijk kunnen we dit in 2018 eindelijk gaan realiseren! Een andere vriendin en ik hebben het erover gehad om dit jaar naar Wenen te gaan, dus wie weet voeg ik deze bestemming dit jaar ook nog toe aan mijn lijstje. Ook staat Marrakech nog steeds op de planning, een superlief cadeau van mijn vriend, maar dat willen we niet gelijk na Dubai plannen om het een beetje af te wisselen. Genoeg bestemmingen dus, ik ben benieuwd wat 2018 me qua reizen gaat brengen. In maart ga ik een weekendje weg met familie, maar we blijven lekker in eigen land. We gaan naar Landal Landgoed ’t Loo in Het Loo Oldebroek. Daar heb ik ook veel zin in! En natuurlijk staat het jaarlijkse vriendinnenweekend ook dit jaar weer op de planning, maar ik zal pas op de dag van vertrek weten waar we naartoe gaan.

Mijn reisplannen voor 2018

Verre reis

Ik wil eerst even kijken hoe het allemaal gaat op het werk, in welke periode ik het best vrij kan nemen en hoelang. Het liefst zou ik in het najaar drie weken weggaan naar een verre bestemming, bijvoorbeeld in september, oktober of november. We hebben in september twee bruiloften op de planning staan en in oktober het jaarlijkse vriendinnenweekend, dus dat wordt sowieso nog even puzzelen. Er zijn nog zoveel bestemmingen die ik wil bezoeken als verre reis en Canada, Australië en Nieuw-Zeeland staan daarbij heel hoog. Daar zou ik alleen langer voor uit willen trekken dan drie weken en ik wil daar dit jaar dan ook voor gaan sparen. Het lijkt me heel bijzonder om dit jaar een reis te maken naar Zuid-Afrika en dit bijvoorbeeld te combineren met Namibië. Ik heb nog nooit zo’n safari gemaakt en het lijkt me heel leuk om de big five te spotten en te genieten van de mooie natuur. Zo’n reis is alleen wel prijzig, dus daar zou ik nog even over na moeten denken. Verder zou ik ook ooit nog een reis willen maken naar Peru om Machu Pichu te bezoeken en naar Chili om te hiken in Patagonië. Maar ik ga gewoon kijken hoe het jaar verloopt en welke mooie bestemmingen ik ga bezoeken. Life is short and the world is wide…

Wat zijn jouw reisplannen voor dit jaar? 🙂

Mijn reisplannen voor 2018

Volg je mij al op FacebookBloglovin’Instagram en Twitter?

3 Reacties

 1. 15 februari 2018 / 09:16

  Zoveel mooie plannen! Hopelijk kun je er dit jaar heel veel gaan realiseren! <3

 2. 15 februari 2018 / 09:56

  Aaaah, ik word helemaal vrolijk van al je reisplannen! Die foto in de woestijn is echt fantastisch!

  Rome staat ook heel hoog op mijn lijstje, maar eerst naar Schotland begin mei en eind april een weekend weg met een vriendin. Voor de rest veel plannen, alleen nog niets concreets. Ik hoop dit jaar nog naar Denemarken, Polen en Duitsland te gaan.

 3. 16 februari 2018 / 12:48

  Wat een leuke vooruitzichten zeg! Deze zomer ga ik in ieder geval naar Londen, misschien dit jaar naar Boedapest en daarnaast heb ik misschien nog een grote reis op de planning staan, maar dat weet ik nog niet zeker 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.