4 cursussen die ik zou willen volgen

Drie maanden fulltime aan het werk en ik ben alweer enthousiast op zoek naar een leuke cursus. Ik hou van blijven leren en mezelf ontwikkelen, daarom speel ik al een tijdje met het idee. Ik heb het trouwens onwijs naar mijn zin op het werk, maar ik vind het leuk om te blijven leren en beter te worden in mijn werk. Sommige cursussen zijn dan ook werkgerelateerd, anderen zou ik willen volgen omdat ik het gewoon leuk vind. Kijk je mee? 🙂

★ Teksten corrigeren
Op 25 juni start ik met de online cursus Teksten corrigeren van Chinouk Thijssen. Chinouk heeft superveel ervaring als freelance corrector en ze werkt voor grote uitgeverijen. Ze heeft trouwens ook mijn boek geredigeerd (!). Ik heb wel even getwijfeld of ik deze cursus wilde volgen, want het is niet mijn doel om manuscripten te gaan redigeren. Ik heb wel een passie voor lezen en schrijven, maar het redigeren van manuscripten is niet mijn einddoel. Wat ik hoop te leren is nog beter te worden in de Nederlandse taal. Ik ben heel benieuwd naar deze cursus!

★ E-mailmarketing
Als Online Content Marketeer ben ik binnen SIS Leisure Group ook verantwoordelijk voor e-mailmarketing. Ik verstuur minimaal zeven nieuwsbrieven per maand en dat zijn er vaak nog een stuk meer. Ik had van tevoren niet verwacht dat ik het zo leuk zou vinden om bezig te zijn met nieuwsbrieven en direct mails. Nu het een deel van mijn functie is, wil ik er ook graag meer over leren. Nieuwsbrieven staan er bekend om dat ze meteen de prullenbak in worden gegooid, een extra uitdaging voor mij om hier meer over te leren en te zorgen voor een betere open- en doorklikratio. Helaas zijn de cursussen e-mailmarketing enorm duur, dus ik ben er nog niet helemaal uit welke cursus ik ga volgen.

★ Fotografie
Een fotografiecursus lijkt me ook ontzettend leuk. Ik heb een prachtige spiegelreflexcamera en ik vind het tof om tijdens het reizen plaatjes te schieten van geweldige bestemmingen. De technische kennis heb ik niet, dus het lijkt me interessant om een cursus fotografie te volgen!

★ Copywriting
Ik kan van mezelf zeggen dat ik een aardig woordje kan schrijven. Het is mijn passie en mijn uitlaatklep: ik raak niet uitgeschreven. Ik doe het al van kleins af aan, ik heb mijn eigen boek uitgebracht, ik heb al bijna drie jaar een reis- en boekenblog en ik heb er mijn baan van gemaakt. Toch zou ik graag een cursus copywriting willen volgen. Er zijn vast een hele hoop tips die ik nog niet weet waardoor ik beter kan worden!

Welke cursus heb jij gevolgd waar je enthousiast over was? 🙂 En mocht je nog tips hebben, let me know!

5 cursussen die ik zou willen volgen

6 Reacties

 1. Lotte
  23 mei 2018 / 09:03

  Ik heb een (beginners) cursus fotografie gedaan en het is zeker een aanrader! Ik kan nu echt betere én creatievere foto’s maken dan voorheen! Verder valt de investering wel mee zowel qua geld als qua tijd. Zeker doen als je nog twijfelt, het is zonde zo’n mooie camera te hebben en er de helft van de functies niet van te gebruiken en je (reis) herinneringen worden nog mooier ?

 2. Anny
  23 mei 2018 / 12:17

  Goed bezig hoor maar een keertje vrije tijd is ook fijn ?

 3. 24 mei 2018 / 08:00

  Superleuk! Fotografie lijkt me ook heel leuk, maar ik zou ook nog wel graag een andere taal willen leren, bijv. Italiaans!

 4. 24 mei 2018 / 08:47

  Ik ga ook beginnen met die van Chinouk!Straks bij mijn nieuwe opleiding krijg ik ook het vak Copywriting en ik ben daar erg benieuwd naar. Je hoort het de laatste tijd steeds meer. Ik heb geen cursus maar een workshop pottenbakken gedaan, om eens creatief te zijn op een andere manier en ben sindsdien al weer eens terug geweest. Er zijn zoveel leuke dingen om te doen!

 5. Richard
  25 mei 2018 / 07:28

  Mocht je nog een cursus gamen willen: mijn deur staat altijd open.

 6. 9 juli 2018 / 16:04

  Naar die cursus teksten corrigeren ben ik ook heel benieuwd, maar net als jij twijfel ik nog enorm of ik daar echt iets aan zal hebben. Een cursus copywriting lijkt mij ook leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.