6 tips om geld te sparen om te reizen

In 2018 bezocht ik fantastische bestemmingen: Dubai, Berlijn, Marrakech, Rome, Kenia en Madrid! Het was ook het eerste jaar waarin ik fulltime werkte en ik ben blij dat ik toch nog zoveel mooie reizen heb kunnen maken. Op dit moment ben ik druk aan het sparen voor een verre reis en daarom wil ik mijn tips graag met jullie delen!

Maak een plan!

Weet jij al waar je volgende reis naartoe gaat? Als je een mooie bestemming in gedachten hebt, kun je ervoor kiezen om de route uit te werken en uit te rekenen hoeveel geld je nodig hebt voor een bepaalde reis. Denk aan vlieg- of treintickets, verblijf, visum, inentingen, eten en drinken, activiteiten ter plaatse, verzekeringen et cetera. Maak een inschatting van de kosten voor een bepaalde reis, zodat je weet hoeveel je nog moet sparen om jouw droomreis mogelijk te maken.

Zet iedere maand een bepaald bedrag opzij

Ik ben nu zelf aan het sparen voor mijn droomreis. De bestemming(en) daarvan houd ik nog even geheim, maar die zal ik over een tijdje zeker met jullie delen. Ik heb ook eerst de route uitgestippeld en een globale inschatting gemaakt van de kosten. Daardoor weet ik hoeveel ik nog moet sparen om daadwerkelijk op reis te gaan. Ik zet nu iedere maand een bedrag opzij. Ik doe dit zelf handmatig, maar je kunt er ook voor kiezen om dit in te stellen in je bankieren app. Je hebt als het goed is een bepaald bedrag als doel gesteld en door iedere maand te sparen komt jouw droomreis steeds dichterbij. Houd dan ook iedere maand bij hoeveel je nu al hebt gespaard en hoeveel je nog moet sparen. Zo wordt jouw reis steeds meer werkelijkheid!

Kledingruil met vriendinnen!

Een van mijn favorieten: houd een kledingruil met vriendinnen! Zo’n twee keer per jaar plannen mijn vriendinnengroep en ik een avondje in waarbij we allemaal onze kast uitmesten en grote tassen met kleding meenemen. Stuk voor stuk bekijken we de kledingstukken en de kleding die niemand wil hebben geven we aan het goede doel. Op zo’n avond ga ik altijd wel met een paar ”nieuwe” items naar huis, kleding die nog hartstikke leuk is maar vaak al een tijdje bij iemand in de kast hangt en het niet meer aantrekt. Ik heb alweer een tas klaarstaan voor de volgende editie!

Zeg abonnementen op of deel een account

Mijn vriend en ik hebben nu nog een Netflix-account, maar als we langer op reis zouden gaan, dan zou het handig zijn om mee te kunnen kijken op het account van onze vrienden of familie. Hetzelfde geldt voor Videoland! Het bespaart je toch weer wat kosten en er zijn vast wel mensen om je heen die het niet erg vinden als je een tijdje via hun account meekijkt.

Verkoop spullen!

Ik heb regelmatig een fase waarin ik het fijn vind om te ontspullen. Sommige spullen gooi ik weg, maar je kunt altijd proberen om je spullen te verkopen via Marktplaats, Facebookgroepen of bijvoorbeeld Instagram. Ik verkoop nu een heleboel boeken vanwege ruimtegebrek en omdat ik ze niet meer ga lezen, dus dan kan ik er iemand anders blij mee maken!

Voorkom impulsaankopen

Het werkt bij mij altijd goed als ik er wat langer over nadenk voordat ik een leuk product aanschaf. Loop ik er na een tijdje nog steeds mee in mijn hoofd, dan mag ik het kopen van mezelf. Als ik zo’n product alweer vergeten ben, is het waarschijnlijk een item dat ik niet echt nodig heb in mijn leven. Ik probeer dus goed na te denken over nieuwe items die ik aanschaf! Het kan helpen om bijvoorbeeld met jezelf af te spreken dat als je het product over twee of drie weken nog steeds wil hebben, dat je het dan mag kopen.

Heb jij nog goede tips om te sparen? 🙂

Volg je mij al op FacebookBloglovin’Instagram en Twitter?

2 Reacties

  1. 27 januari 2019 / 14:43

    Hele goede tips! Wij hebben zelf ook een potje waar we al ons contante geld in stoppen als we dat in onze portemonnee hebben. Wij pinnen over het algemeen alles, maar mocht je een keer ergens geld van terug krijgen gaat dat gelijk in ons ‘vakantiepotje’!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.