Tag #3: World of Wanderlust

Woehoe, deze week is het boek World of Wanderlust verschenen! Brooke Saward is een van de meest populaire reisbloggers van dit moment (en haar foto’s zijn echt geweldig) en aangezien haar boek deze week is verschenen, besloten Katja en ik dit boek de komende tijd in het zonnetje te zetten op onze blogs, omdat we allebei verliefd zijn op lezen én reizen. We beginnen vandaag met een tag die we zelf hebben bedacht naar aanleiding van verschillende hoofdstukken en passages uit het boek. Lees je mee? 😀

Tag #3: World of Wanderlust

♥ Wat voor reistype ben jij?

In het boek World of Wanderlust beschrijft Brooke verschillende reistypes: Negatieve Nellie, Superenthousiast, Onvoorbereid en onbezorgd, Totale nomade, Supergeorganiseerd, De nagenieter, Geschiedenisfanaat, Budgetbeest en Hoogvliegers. Als ik deze types lees in het boek, kan ik me niet echt met een type identificeren. Ik denk dat ik dan een combinatie ben van Superenthousiast (zonder het hyperactieve), Supergeorganiseerd (niet supergeorganiseerd maar wel een beetje, maar ik vind het ook leuk om gewoon te kijken waar we uitkomen) en De nagenieter.

♥ Wat is volgens jou een plek waar iedere reiziger geweest moet zijn?

Oeh, lastig! Er zijn namelijk nog heel veel plekken waar ik zelf niet geweest ben. Ik vind New York wel echt een wereldstad en daar zou ik graag nog een keer terug naartoe gaan. Verder vind ik het zelf belangrijk om plekken te bezoeken die erg belangrijk zijn in de geschiedenis, zoals Ground Zero in New York en Auschwitz in Polen. Ik vind het zelf belangrijk om stil te staan bij zulke heftige gebeurtenissen en de vele mensen die zijn overleden. Daarnaast besef je je ook weer hoe goed we het hebben met de manier waarop wij nu zelf mogen leven. Het is een goede reality check die je nog wel even bijblijft. Ik denk dat we zulke plekken moeten blijven bezoeken om te voorkomen dat zulke verschrikkelijke dingen ooit weer kunnen gebeuren, al staat iedereen natuurlijk vrij om die keuze voor zichzelf te maken. En gelukkig hebben we die keuzevrijheid.

Tag #3: World of Wanderlust

♥ Hoe ziet jouw ideale roadtrip eruit?

Het lijkt me heel erg tof om samen met een groep vrienden of met mijn vriend een camper te huren, lekker te gaan rijden en gewoon zien waar we uitkomen. Het lijkt me heerlijk om zoveel vrijheid te ervaren en om te leven met de dag. Slapen in een tentje, koken op een klein gastoestel en verschillende landen en culturen verkennen. Qua verre bestemming zou ik graag een roadtrip maken door Canada, dat land lijkt me echt prachtig en veelzijdig. Ook Nieuw-Zeeland staat hoog op mijn lijstje! Wat dichter bij huis zou ik ook wel graag een roadtrip willen maken door Andalusië in Spanje. Ik ben al weleens in Sevilla, Granada en Barcelona geweest en dat vond ik geweldige steden. Ik zou dan bijvoorbeeld ook Málaga en Córdoba willen bezoeken.

♥ Welke wereldwijde bucketlist-ervaringen kan jij al afstrepen?

Ik werk zelf niet echt met een bucketlist, maar ik heb al wel veel mooie ervaringen op mogen doen, zoals zwemmen in de Blue Lagoon en het noorderlicht bekijken in IJsland, Maya-tempels bezoeken in Mexico, tijgeren door de Vietnam tunnels, de Chinese muur beklimmen, vrijwilligerswerk in Nepal en nieuwjaar vieren in New York. Ik zou graag nog willen skydiven (als ik het durf) in Australië of Nieuw-Zeeland.

♥ Op welke plek in de wereld heb jij het lekkerst gegeten?

Als ik op reis ben, wil ik graag het lokale voedsel proberen. Zo at ik bijvoorbeeld wraps, enchiladas en tortilas in Mexico, echte Vietnamese loempia’s, pizza’s en pasta’s in Italië, pierogi en borscht in Polen, Moussaka in Griekenland en dumplings in China, Vietnam en Nepal. Ik kan echt genieten van lokaal voedsel, maar de plek met het lekkerste voedsel op de wereld moet ik nog vinden. Wel kan ik genieten van dumplings als ze goed zijn klaargemaakt en als je er niet te veel eet, haha. In China was ik trouwens op een bizarre foodmarket waar je allerlei insecten kon eten, zoals zeesterren, vogelspinnen, vleermuizen, wormen, krekels, slangen, zeepaardjes en schorpioenen. Ik snap best dat sommige toeristen het spannend vinden dat je hier van die exotische dingen kan eten, maar daar pas ik echt voor.

Tag #3: World of Wanderlust

♥ In welk land zou jij graag willen wonen?

Deze vraag vind ik ook heel lastig! Ik heb namelijk geen idee wat de toekomst me gaat brengen. Het lijkt me wel heel tof om in Australië te wonen, maar ik ben er nog nooit geweest, dus dat is misschien lastig om in te schatten. Ik moet eerst nog wat meer landen gaan bezoeken voordat ik dit goed kan beantwoorden, denk ik!

♥ Wat draag je het liefst tijdens een vliegreis?

Tijdens een vliegreis draag ik het liefst kleding die lekker zit, maar er wel normaal uitziet. Ik zou bijvoorbeeld niet in een joggingbroek een vliegtuig in stappen. Meestal draag ik gewoon een shirtje of blouse met een spijkerbroek en sneakers. Dan neem ik vaak nog wel een vestje en een sjaal mee voor als het koud wordt in het vliegtuig!

Tag #3: World of Wanderlust

♥ Wat zijn jouw beste reistips?

Ik ben zelf iemand die veel spaart en niet veel geld uitgeeft aan bijvoorbeeld kleding, zodat ik dat geld kan gebruiken om toffe reisjes te maken. Daarnaast zoek ik ook echt naar de goedkoopste vliegtickets en bespaar ik ook zeker op de accommodatie. Het maakt me niet uit hoe klein mijn kamer is, als ik maar een slaapplek heb en niet al te ver van het centrum verblijf. Verder maak ik ook altijd wel een globale planning, zodat je zeker weet dat je genoeg tijd hebt om te zien en doen wat je wil. Daar wil ik wel als tip bij geven dat je ook van die planning af moet durven stappen!

♥ Welk boek geeft jou het ultieme reisgevoel?

Lonely Planet’s Ultimate Travel is een van mijn favoriete reisboeken. In dit boek staan de 500 meest bijzondere plekken van de wereld. Ik vind het heerlijk om door dit boek heen te bladeren en plekken tegen te komen waar ik al geweest ben en om nieuwe bestemmingen te ontdekken waar ik graag heen zou willen. Qua young adult boeken vind ik De afstand tussen jou en mij een perfect voorbeeld van het ultieme reisgevoel. Dat boek is zo beeldend geschreven dat het net lijkt alsof je blaren hebt van het lopen en iedere nacht zelf in een tentje slaapt. Je ziet de Appalachian Trail voor je en wandelt in gedachten dus 3500 kilometer mee. Verder heb ik zo het gevoel dat World of Wanderlust ook tussen mijn favorieten komt te staan. Tijdens het schrijven van deze tag heb ik ook alweer vliegtickets gekocht voor een volgende citytrip, hihi. De bestemming zal je hier binnenkort lezen!

Katja heeft de tag ook al ingevuld en het zou super leuk zijn als jullie allemaal deze tag overnemen, maar ik tag in het bijzonder Marleen van Favoritez en Rowan van My Pink Fairytale omdat ik weet dat zij naast lezen ook verliefd zijn op reizen 

Ga jij de World of Wanderlust tag ook invullen? 🙂

Tag #3: World of Wanderlust

Volg je mij al op FacebookBloglovin’, Instagram en Twitter?

6 Reacties

  1. 12 mei 2017 / 10:38

    Wat een leuke tag! Ik dacht al meteen ‘oooh deze wil ik ook doen’, maar toen zag ik dat je me al had getagd. Superleuk! Mij lijkt het ook heel gaaf om in Australië te wonen, maar toen ik een keer met een vrouw sprak die al haar hele leven daar woonde, vertelde ze mij dat het daar heel normaal is om spinnen in je huis tegen te komen die zo groot zijn als een soepkom. No thanks!

  2. 14 mei 2017 / 14:30

    Wat een leuke tag zeg! Leuk om je antwoorden te lezen 🙂 Sinds ik ooit een vacature zag in Hawaii voor het onderwijs trekt het me ergens om in Hawaii te wonen. Maar ik denk dat ik nooit voorgoed buiten Nederland zou willen wonen. Voor onbepaalde tijd op reis gaan en wel zien waar ik uit kom trekt me daarentegen wel

  3. 15 mei 2017 / 07:38

    Aah wat tof! Ik ga ‘m binnenkort zeker invullen! <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.