Gelezen in 2017 + TBR 2018

Het einde van het jaar nadert, wat betekent dat je overal weer overzichtjes kan lezen. In 2017 las ik 52 boeken en ik hoop er in 2018 ietsje meer te lezen. Kijk je mee naar mijn terugblik van afgelopen jaar? ★

Gelezen in december

Afgelopen maand ben ik helaas weer weinig aan lezen toegekomen, maar gelukkig heb ik wel wat boeken kunnen lezen. Ik las eerst The White Rose uit en ik heb enorm lang over dit boek gedaan. Het boek Ik moet nog even kijken of ik kan zag ik liggen in de winkel en ik werd enthousiast tijdens het bladeren door dit boek. Ik heb er even over nagedacht en besloot hem daarna aan te schaffen, iets waar ik zeker geen spijt van heb! Dit boek heb ik tijdens het lezen al aan meerdere mensen aangeraden. De recensie volgt binnenkort!

Amy Ewing – The White Rose (The Lone City, #2) (★★★☆☆)
♥ Liesbeth Smit – Ik moet nog even kijken of ik kan (★★★★★)

Gelezen in 2017

De laatste jaren lees ik ieder jaar steeds minder. In 2015 las ik 75 boeken,in 2016 waren het er 65 en dit jaar waren het er ‘maar’ 52. Dat is ook niet zo gek, ik krijg het steeds drukker en dit jaar spande wel echt de kroon. Hopelijk krijg ik de komende jaren weer een stijgende lijn, want lezen blijft een van mijn favoriete hobby’s en ik zou het echt niet willen missen! Hieronder zie je welke boeken ik allemaal heb gelezen afgelopen jaar.

Benieuwd naar mijn favorieten van afgelopen jaar? Dat zijn toch wel: Hof van Mist en Woede ★ Did I Mention I Need You? ★ Het Geheugenboek ★ Stilte 9 november Verleiding ★ Ik moet nog even kijken of ik kan ★ Verraad.

TBR 2018

De stapels die je op onderstaande foto ziet neem ik mee naar 2018 en moet ik allemaal nog lezen. Genoeg te doen dus! Hopelijk vind ik komend jaar meer rust om te lezen en kan ik deze stapels laten krimpen. In 2018 komen er ook weer heel veel toffe boeken uit en ik heb nog een lijstje met boeken die ik nog moet kopen, dus ik ben benieuwd hoe deze stapels er over een tijdje uitzien… maar ik ga mijn best doen! Ik ga mijn Goodreads challenge weer op 52 boeken zetten en ik hoop dat ik meer dan dat kan gaan lezen. Hopelijk wordt het weer een mooi boekenjaar!

Hoeveel boeken wil jij lezen in 2018? 🙂 

Gelezen in 2017 + TBR 2018

Volg je mij al op FacebookBloglovin’Instagram en Twitter?

6 Reacties

 1. 28 december 2017 / 20:56

  Ik vind 52 boeken echt een hele prestatie! Met name hoe zo’n druk jaar je bijna achter de rug hebt. Dit jaar heb ik mijn reading challenge van 75 boeken terug geschroefd naar 65 boeken. Omdat het gewoon even te veel werd.
  Ik denk dat ik de 65 boeken wel zal halen dit jaar en ik probeer er volgend jaar 70 te lezen.

 2. 28 december 2017 / 22:18

  Ik had mijn challenge aanvankelijk op 30 gezet en uiteindelijk bijgesteld naar 45. Ik ga waarschijnlijk eindigen op 49. Mijn challenge voor volgend jaar zet ik ook op 52. Ik hoop dat ik dat haal! Alles er bovenop is mooi meegenomen!

 3. 29 december 2017 / 23:07

  Ook al heb je naar eigen zeggen niet zo heel veel gelezen heb je wel echt hele mooie boeken gelezen hoor! Zitten echt pareltjes tussen! <3

 4. Richard
  4 januari 2018 / 11:40

  Wauw, je hebt echt weer veel boeken gelezen. En dat ondanks je drukke agenda. Bij mij loopt het ook wat terug bedenk ik me nu … In 2015 las ik 9 boeken, in 2016 nog maar 5 en het afgelopen jaar slechts 4 boeken. Tijd om er een goed voornemen van te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.