Deze 40 boeken las ik in 2018

Mijn doel was om in 2018 52 boeken te lezen en dat werden er uiteindelijk 40. Toch ben ik er nog steeds wel blij mee hoor, ik ben in 2018 namelijk afgestudeerd en ik ging voor het eerst full-time werken. Niet gek dus dat ik minder heb gelezen dan de jaren daarvoor. Vandaag laat ik jullie zien welke boeken ik allemaal heb gelezen en van welke boeken ik het meest genoten heb. Bij deze beloof ik ook dat dit mijn laatste terugblik is op 2018!

Mijn favoriete boeken van 2018

Het is me gelukt om een top 10 (in willekeurige volgorde) op te stellen van mijn favoriete boeken die ik las in het jaar 2018!

★ Emily Trunko – Aan mijn lieve
★ Francesc Miralles en Hector Garcia – Ikigai
★ Hayley Barker – Showstopper (hier mocht ik zelfs een filmpje voor opnemen voor in de boektrailer haha, kei leuk!)
★ Adam Silvera – Op het einde gaan ze allebei dood
★ Jennifer L. Armentrout – Obsidian
★ Benjamin Alire Sáenz – Aristoteles en Dante ontdekken de geheimen van het universum
★ Christina Lauren – Mijn versie van jou
★ Lois Frankel – Nice Girls Don’t Get The Corner Office
★ Thijs Launspach – Fokking druk
★ Chinouk Thijssen – Truth or dance

Bij deze zie je welke boeken ik allemaal heb gelezen in 2018:

Favoriete genres

Van de 40 boeken las ik dit jaar 10 non-fictie boeken en ik denk dat dat er de komende jaren in verhouding steeds meer worden. Ik merk dat ik het steeds interessanter vind om te lezen over ‘het leven’, zo vond ik Ikigai dus heel interessant over de Japanse manier van lezen, maar ook Fokking druk van Thijs Launspach was verhelderend over stress en het altijd maar druk hebben. Maar ik las ook non-fictie boeken over werk, zoals Eat that Frog en Nice Girls Don’t Get The Corner Office. Ook boeken over reizen vind ik natuurlijk leuk om te lezen! Dat mijn interesse steeds meer neigt naar non-fictie wil trouwens niet zeggen dat ik geen young adult, new adult, (jeugd)thrillers en romans meer lees hoor. Die heb ik namelijk nog steeds een heleboel in mijn kast staan, haha! Ik ben nu vooral bezig met het wegwerken van mijn recensie-exemplaren (op dit moment heb ik er nog 7 te gaan) en daarna ga ik proberen om de ongelezen boeken uit mijn boekenkast te lezen. So many books, so little time!

Ik ben benieuwd, hoeveel boeken heb jij gelezen in 2018 en wat waren je favorieten?

Volg je mij al op FacebookBloglovin’Instagram en Twitter?

1 Reactie

  1. 21 januari 2019 / 14:53

    Wat een lekker lijstje! Uit jouw lijstje zijn ‘Nooit meer’ en ‘Mijn versie van jou’ echte favorieten! Mijn eindaantal kwam op 156, kan het soms nog steeds niet geloven haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.