Waarom blog ik over lezen én reizen?

Een blog over lezen én reizen: dit is volgens mij een niet veelvoorkomende combinatie en misschien ook niet helemaal logisch. Ik vertel jullie vandaag waarom ik ben gaan bloggen over lezen en reizen. Lees je mee?

Best of Books

Leuk weetje: ik wilde eigenlijk eerst een boekenblog starten. Ik werkte als assistent van de hoofdredactie bij Chicklit.nl waarbij ik dus al veel met boeken bezig was en ik volgde zelf een aantal boekenblogs nadat ik mijn eigen boek had uitgegeven. Ik had mijn boek opgestuurd naar een aantal boekenblogs en ik merkte dat ik het leuk vond om deze blogs te volgen. Zo ontdekte ik ook dat er veel meer boekenblogs waren dan ik ooit had gedacht. Ik verlangde steeds meer naar mijn eigen plekje op het internet: schrijven over de onderwerpen die ik zelf wilde, lezen een grotere plek in mijn leven geven en mijn hobby schrijven in een nieuwe vorm gieten. Ik had al een naam bedacht: ik wilde mijn blog Best of Books noemen. Ik had zelfs al een Instagram account aangemaakt, haha. Ik wilde op 1 september gaan beginnen met bloggen, zodat ik nog genoeg tijd had om me voor te bereiden en alvast een voorraadje recensies klaar te hebben staan. Tijdens mijn reis door China besefte ik me dat ik óók heel graag over reizen wilde gaan schrijven. Reizen is namelijk een net zo grote passie voor mij als lezen. Ik besloot dat het een lifestyleblog werd, voornamelijk gericht op reizen en lezen. Ik vind het namelijk net zo leuk om over andere onderwerpen te schrijven, bijvoorbeeld over toffe series of leuke activiteiten met vriendinnen. Het is dus eigenlijk gewoon een verzameling met onderwerpen die ik zelf tof vind. En dat is eigenlijk het hele idee van een blog, toch?

Waarom blog ik over lezen én reizen?

Reading Traveller

Ik bedacht de naam Reading Traveller: een naam die precies bij mij en mijn website past. Ik ben gelukkig nog steeds blij met deze keuze en hopelijk blijft dat zo! Het is wel een Engelse naam terwijl ik in het Nederlands blog, maar ik vond het lastig om een mooie, Nederlandse naam te bedenken. Reizende lezer of lezende reiziger klinkt toch minder pakkend, haha. Ik vind het heel fijn dat ik over verschillende onderwerpen kan schrijven op mijn blog. Soms twijfel ik wel als ik over een onderwerp schrijf dat niet per se bij mijn naam past, maar dan denk ik: het is toch mijn stukje internet? Ik wil zelf bepalen waar ik over schrijf en dat doe ik dus ook. Wel probeer ik de onderwerpen reizen en lezen af en toe te combineren, zoals mijn artikel over lezen op reis of mijn review over reisgidsen. Ik had ook twee aparte blogs kunnen beginnen, maar aangezien ik een drukke studie heb en ook nog werk, heb ik ook niet de mogelijkheid om veel te reizen en daar veel over te schrijven. Ik ben blij met mijn eigen plekje waar alles bij elkaar zit. Ik voel me wel meer een boekblogger dan een reisblogger, omdat ik ook meer boeken lees dan dat ik reizen maak. Ik lees eigenlijk ook meer boekenblogs dan reisblogs en ik voel me zeker thuis in dit wereldje, maar reizen is een net zo grote passie. Als ik zou mogen kiezen? Dan zou ik de hele wereld rondreizen en ondertussen de mooiste boeken lezen. Dat lijkt me echt geweldig: prachtige plekken bezoeken en tijdens de uren in het vliegtuig, de trein of bus,genieten van een mooi boek via mijn e-reader. Wie weet ga ik deze droom ooit vervullen, ik focus me eerst op mijn studie en we gaan zien wat er op mijn pad komt.

Wat vind jij ervan om verschillende onderwerpen te bespreken op je blog? 🙂

Waarom blog ik over lezen én reizen?

Volg je mij al op Bloglovin’, Instagram en Twitter?

2 Reacties

  1. 24 januari 2017 / 08:44

    Wat ontzettend leuk om te lezen over hoe je op het idee van Reading Traveller bent gekomen. Ik vind het super leuk je artikelen te lezen over boeken, maar die van het reizen vind ik ook erg interessant! Ik ben zelf wel echt een boekenblog, maar ik probeer wanneer ik op reis ben geweest, daar ook een artikel over te schrijven. Niet persé over alle activiteiten die ik daar deed, maar over de boekgerelateerde dingen die ik daar tegen kwam. Zo kan ik op mijn boekenblog dus toch nog iets over de reizen plaatsen 🙂

  2. 25 januari 2017 / 21:53

    Ik vind het zeker een leuke combinatie en het maakt je blog meteen uniek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.