Mijn april: mini vakantie, New Adult brainstorm en Yalfest!

Val ik in herhaling als ik zeg dat de tijd enorm snel gaat? Echt bizar dat de maand mei alweer is aangebroken, de tijd vliegt. April was een drukke maar ook leuke maand, tijd om weer eens terug te kijken op wat ik allemaal heb beleefd en gedaan. Lees je mee? 🙂

”Vakantie!”

Ik had niet officieel vakantie, maar de eerste twee weken van april had ik geen colleges! Ook wel een keertje fijn, haha. Ik moest wel gewoon werken bij mijn bijbaantje en ook werken aan een aantal assignments voor mijn studie, maar er was nu meer tijd om leuke dingen te doen. Begin april ging ik samen met oud-collega’s van mijn stage bij de Efteling een escape room doen en daarna uit eten. Erg gezellig dat we elkaar nog regelmatig zien! We zijn gelukkig uitgebroken bij de escape room met een mooie tijd van 57:39 minuten haha (al hadden we wel veel hints nodig). Verder ben ik die eerste week ook langsgegaan bij mijn zus en lieve Roos (mijn nichtje 😀 ) en ben ik gaan lunchen met mijn moeder. Op donderdag had ik een meeting staan met blogger Katja en dat was heel erg gezellig! We lunchten bij een heel schattig tentje in Amersfoort en hebben productief aan onze plannen gewerkt, maar ook veel gekletst over onze grootste passies: lezen en reizen. Met vriendinnen uit mijn dorp zijn we lekker gaan eten en deden we dansjes bij ”Drop the 90’s” in Breda. Ook ben ik bij een van mijn beste vriendinnen gaan logeren, ze heeft een heel mooi appartementje in Utrecht en we hebben veel bijgekletst tijdens ons chill-avondje. We vierden Pasen met onze familie en toen zat de mini vakantie er helaas weer op. Verder heb ik ook nog wel andere leuke dingen gedaan afgelopen maand: zo ben ik weer begonnen met dansen! Ik heb het grootste deel van mijn leven gedanst en nu ben ik samen met een vriendin van het dansen begonnen met zumba. Misschien dat we na de zomer weer bij onze oude dansgroep gaan, dat is nog even afwachten! Afgelopen maand werd ik ook uitgenodigd bij de New Adult brainstorm bij uitgeverij Zomer & Keuning en het was tijd voor Yalfest. Ik vierde Koningsnacht met vriendinnen in het dorp waar ik vandaan kom en sloot de maand af met twee feestjes. Ergens tussendoor ben ik ook nog naar de bioscoop geweest met mijn vriend naar de film Life, best wel een aanrader!

Mijn april: mini vakantie, New Adult brainstorm en Yalfest!

Het tweede blok van mijn master

Na mijn mini vakantie moest ik weer terug de collegebanken in. Ik heb heel lang getwijfeld over welke vakken ik moest volgen dit blok. Ik zal jullie niet vervelen met het lange verhaal, dus in het kort: we moeten twee Research Skills vakken volgen en ik zou komend blok Analysis of Variance gaan volgen (een soort statistiek voor gevorderden), maar aangezien ik statistiek lastig vind én de werkdruk van dit vak heel hoog ligt, ga ik in het derde blok Text mining volgen (wat me ook echt een stuk interessanter lijkt). Ik ben daardoor wel meer beperkt in mijn thesis keuze, maar het scheelt dat ik veel onderwerpen interessant vind en daarom vertrouw ik er maar op dat het goed komt. Nu ik deze keuze eindelijk heb gemaakt, ben ik wel opgelucht. Uiteindelijk volg ik dit blok de vakken Crowdsourcing, Interactive Visualization en Social Media Marketing. Het wordt alsnog een druk blok, haha, maar we gaan ervoor! In het eerste blok heb ik twee van de drie vakken gehaald, dus ik heb eind juni één herkansing staan. Heel jammer, maar ik ben wel blij dat ik de andere vakken wel heb gehaald en ik weet nu ook beter wat ik kan verwachten bij het tentamen. We gaan gewoon weer knallen!

Mijn april: mini vakantie, New Adult brainstorm en Yalfest!

New Adult brainstorm

Door uitgeverij Zomer & Keuning werd ik uitgenodigd om deel te nemen aan de brainstorm om het genre New Adult goed op de kaart te zetten en nog beter te maken. We werden warm ontvangen door de uitgeverij en bespraken meerdere onderwerpen, zoals evenementen rondom een auteur, de cover van een boek, de voorkeur voor fysieke exemplaren of e-books en de prijs van boeken. Mijn volledige verslag kan je terug lezen!

Mijn april: mini vakantie, New Adult brainstorm en Yalfest!

Yalfest

Afgelopen maand was het dan zover, hét evenement voor boekenliefhebbers: Yalfest! Ik vind het altijd leuk om auteurs te ontmoeten die een boek hebben geschreven waar je van hebt genoten en het is extra tof om dat boek te laten signeren. Ik maakte een praatje met Amy Ewing, Donna Freitas, Lesley Livingston, David Arnold en Victor Dixen en liet door hen mijn boeken signeren. Het was een geslaagde en gezellige dag!

Mijn april: mini vakantie, New Adult brainstorm en Yalfest!

Deze boeken las ik in april

Afgelopen maand had ik de eerste weken dus wat meer tijd om leuke dingen te doen en daarom wilde ik ook graag wat meer boeken lezen dan normaal. Dat is gelukt! Ik las afgelopen maand de onderstaande 8 boeken. Eerder deze week verscheen er al een artikel over de boeken die ik las en de boeken die ik wil gaan lezen in mei.

Rebecca Yarros – Onverwacht (★★★★☆)
Victor Dixen – Phobos² (★★★☆☆)
Estelle Maskame – Did I Mention I Miss You? (★★★★☆)
Jojo Moyes – Verboden vruchten (★★★☆☆)
Lara Avery – Het geheugenboek (★★★★★)
♥ Colleen Hoover – Misschien nooit (★★★☆☆)
Holly Smale – Bekent kleur (Geek Girl #5) (★★★★☆)
♥ Jennifer Niven – Op mijn schouders (★★★★☆)

Mijn april: mini vakantie, New Adult brainstorm en Yalfest!

Mijn plannen voor mei

In mei staan er vier verjaardagen op de planning en twee concerten (dinsdag ging ik naar John Mayer en komende week naar Bruno Mars!). Ook ga ik een boswandeling maken met het werk van mijn vriend, uit eten met een goede vriendin en ik ga bijkletsen met een andere goede vriendin die een paar maanden op reis is geweest. Verder zal de maand mei verrassend genoeg weer in het teken staan van studeren, werken bij mijn bijbaantje (de laatste weekjes!) en hopelijk mag ik weer een aantal prachtige boeken lezen ❤️

Heb jij leuke plannen voor komende maand? 🙂 

Mijn april: mini vakantie, New Adult brainstorm en Yalfest!

Volg je mij al op Bloglovin’, Instagram en Twitter?

3 Reacties

 1. Aesa
  4 mei 2017 / 11:20

  Hihi, ik vond het ook heel leuk dat mijn beste vriendinnetje in Utrecht kwam logeren!❤️

  Super leuk artikel weer mop, leuk om te lezen dat je veel gave dingen hebt mogen doen in april. Wat betreft je master weet ik zeker dat het goed komt met de laatste loodjes voor de zomervakantie. Zet ‘m op mop! En veel plezier bij Bruno Mars (film je als hij mn favoriete nr Locked out of Heaven speelt? Hahaha). Dikke X

 2. Anny
  4 mei 2017 / 11:44

  Goed bezig Anouk?
  Druk maar interessant!!!

 3. 6 mei 2017 / 10:18

  Aah ik ben zo benieuwd naar ‘Op mijn schouders’! Wat heb je een heerlijke maand achter de rug, ik vond april ook fantastisch!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.