West-Amerika: onze roadtrip route met camper in 3,5 week

Tijdens onze wereldreis maakten we een geweldige roadtrip door Amerika. In deze blog laat ik onze route door West-Amerika zien met een camper in 3,5 week!

Onze roadtrip route door West-Amerika

Onze roadtrip route door West-Amerika begon in San Francisco. Na een paar dagen de stad verkennen haalden we hier onze camper op. De camper leverden we in in Miami, maar je kunt ook een mooie route rijden waarbij je de auto of camper weer inlevert in Los Angeles of weer terugrijden naar San Francisco. Reizen met een camper door Amerika kan ik je in ieder geval aanraden!

San Francisco (5 nachten)

Onze roadtrip in West-Amerika begon met een stedentripje in San Francisco. Ik vond het een verrassend leuke stad! Fietsen over de Golden Gate Bridge, een bezoek brengen aan Alcatraz, fietsen over Lombard Street, zeeleeuwen spotten op Fisherman’s Wharf, de Painted Ladies bezichtigen en met een cable car door de stad zweven. Wij hebben genoten van ons bezoek!

⇢ Lees mijn tips over San Francisco

Yosemite National Park (2 nachten)

Wauw, het eerste natuurpark dat we bezochten in Amerika en dan gelijk zo’n prachtig uitzicht! Het uitzicht bij Glacier Point was mijn favoriet, maar er is nog veel meer moois te zien en te doen in Yosemite National Park.

⇢ Lees mijn tips over Yosemite National Park

West-Amerika: onze roadtrip route met camper in 3,5 week

Sequoia National Park

In Sequioa National Park vind je onder andere de Sherman Tree, de “biggest tree of the world”. Vooral de haarspeldbochten en de prachtige uitzichten zijn me hier bijgebleven!

West-Amerika: onze roadtrip route met camper in 3,5 week

Los Angeles (5 nachten)

Jaaa, Los Angeles! Hier heb ik ook heel mooie herinneringen aan. Vooral de hike naar de Hollywoodletters zal ik nooit meer vergeten. De bekende Hollywoodletters kent iedereen wel, en wij stonden daar gewoon achter! Het uitzicht over de stad is ook prachtig en je kunt ontzettend ver kijken. Ook de Warner Bros. Studios Tour vond ik geweldig waarbij we onder andere op de bekende Friends bank zaten. Ook brachten we een bezoek aan de Walk of Fame, Mulholland Drive, Santa Monica Pier, Venice Beach én we bezochten een honkbalwedstrijd van de L.A. Dodgers. Voor meer tips raad ik je vooral aan om mijn blog over Los Angeles te lezen!

⇢ Lees mijn tips over Los Angeles

West-Amerika: onze roadtrip route met camper in 3,5 week

Death Valley (1 nacht)

Hoge temperaturen in Death Valley! Wat een bijzondere natuur weer. Wij bezochten Badwater, we liepen een hike door de Golden Canyon naar de Red Cathedral en we gingen naar het uitzichtpunt Zabriskie Point. Heel mooie en afwisselende natuur, maar houd echt rekening met de warmte.

⇢ Lees mijn tips over Death Valley

West-Amerika: onze roadtrip route met camper in 3,5 week

Las Vegas (2 nachten)

Vegas, baby! Na alle prachtige natuur vonden wij Las Vegas nogal overweldigend. Niets is te gek in Las Vegas. Wij vermaakten ons door rond te lopen en mensen te kijken maar ook door binnen te lopen bij fantastische hotels en bruisende casino’s. Ook de fonteinenshows buiten zijn erg leuk om te bekijken. Je kijkt hier je ogen uit! De stad was ons iets te druk dus wij doken na twee nachten weer de natuur in, haha.

Valley of Fire

Reis je van Las Vegas naar Zion National Park? Voeg de Valley of Fire dan toe aan je route! De uitzichten op de rode rotsformaties zijn erg bijzonder. Wij liepen hier ook verschillende korte hikes, waarbij de Fire Wave trail mijn favoriet was.

⇢ Lees mijn tips over Valley of Fire State Park

Valley of Fire

Zion National Park (2 nachten)

Voor de verandering weer prachtige natuur, dit keer in Zion National Park. Groene bossen worden afgewisseld met woestijnachtige gebieden en canyons. Wij liepen hier een pittige trail waarbij je grotendeels door het water loopt: The Narrows. Er zijn hier een heleboel toffe hikes en uitzichtpunten te vinden!

⇢ Lees mijn tips over Zion National Park

Tips voor je bezoek aan Zion National Park in Amerika

Bryce Canyon (2 nachten)

Wie had gedacht dat de natuur in Amerika zo afwisselend is? Het uitzicht over Bryce Canyon was één van mijn favorieten. Ook hier kun je mooie hikes lopen, maar je kunt ook gewoon genieten van het uitzicht vanaf de uitzichtpunten. Ik vond het heel bijzonder om zelf tussen de hoodoos te lopen.

⇢ Lees mijn tips over Bryce Canyon

Bezoek Bryce Canyon in West-Amerika: mijn tips!

Horseshoe Bend

Wat is de Horseshoe Bend bijzonder om te zien! Op ongeveer 2,5 uur rijden vanaf Bryce Canyon kun je naar dit mooie natuurverschijnsel gaan kijken. Bereid je voor op een hoop drukte, maar dat maakt het uitzicht niet minder mooi.

⇢ Lees mijn tips over een bezoek aan de Horseshoe Bend

Een bezoek aan de Horseshoe Bend: dit moet je weten

Grand Canyon (North Rim en South Rim)

Wanneer je een roadtrip door West-Amerika maakt, staat een bezoek aan de Grand Canyon vast op de planning. De meeste mensen bezoeken de South Rim, waar je samen met andere toeristen wordt rondgereden in busjes. Als je wat meer tijd hebt, kun je er ook voor kiezen om van het uitzicht te genieten vanaf de North Rim. Hier hadden wij de meeste uitzichtpunten voor onszelf, en ik vond de uitzichten hier eigenlijk ook mooier!

⇢ Lees mijn tips over een bezoek aan de Grand Canyon

North Rim

West-Amerika: onze roadtrip route met camper in 3,5 week

South Rim

West-Amerika: onze roadtrip route met camper in 3,5 week

Reizen door West-Amerika

Wat hebben we een geweldige tijd gehad tijdens onze roadtrip door Amerika. Ik geef je graag nog wat tips mee over een roadtrip route door West-Amerika:

  • Als je meerdere nationale parken gaat bezoeken tijdens je rondreis door Amerika, raad ik je aan om een American the Beautiful Pass aan te schaffen voor $ 80 dollar per auto.
  • Wij reisden met een camper door Amerika, maar je kunt natuurlijk ook een auto huren en slapen in hotels of motels. Zorg er wel voor dat je op tijd reserveert, anders moet je (net als wij) soms wat verder rijden voor een slaapplekje. Wij huurden onze camper via Apollo.
  • Houd er rekening mee dat je over een ESTA moet beschikken als je naar Amerika reist.

Heb jij nog tips over een roadtrip door West-Amerika? Ik ben benieuwd! 😀

Liefs, Anouk

West-Amerika: onze roadtrip route met camper in 3,5 week

Volg je mij al op Bloglovin’ en Instagram?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.